Ei to år gammel jente ble funnet livløs i vannet i Pirbadet søndag ettermiddag. Jenta fikk hjerte-lunge-redning på stedet, og ble sendt til St. Olavs Hospital. Mandag morgen opplyser sykehuset at jenta er lettere skadd, og tilstanden er stabil.

- Håndterte saken rett

Direktør i Stiftelsen Trondheim Pirbad, Knut Jørgen Pettersen priser seg lykkelig over at det ser ut til å gå bra. Han var søndag i tett kontakt med badevaktene som var til stede, og snakket gjennom det som skjedde. Men han vil ikke kommentere selve hendelsen.

- Hvert tilløp til drukning er en politisak. Vi hadde en grundig gjennomgang om av hva som skjedde, og det er rett at politiet uttaler seg om saken, sier Pettersen til Adresseavisen.

- Gjorde dere alt rett?

- Vi håndterte dette rett fra vår side. Men det er en forferdelig hendelse som jeg er glad endte bra, sier Pettersen.

Var 50 sekunder i vannet

Krimvaktleder Kristian Mørkved sier til Adresseavisen at jenta ble funnet i bølgebassenget.

- Videoen viser at hun flyter utover hvor det er dypere. Hun ruller rundt på magen, og en annen badegjest oppdager jenta. Gjesten bærer henne opp på land, og starter livreddende førstehjelp samtidig som personen roper etter hjelp. Badevakten er på plass sekunder senere, sier Mørkved.

- Hvor lenge ligger jenta i vannet?

- Det tar cirka 50 sekunder før jenta er på land, men om hun er livløs hele tiden er umulig å si. Men det viktige er at hun klarte seg, sier Mørkved.

- Hvordan etterforsker dere saken videre?

- Vi har avhørt vitner, og badevaktene. Alt av varsling har gått rutinemessig rett, og det har ikke skjedd noe straffbart. Slik det ser ut nå er saken ferdig etterforsket, men det er juristen som har det siste ordet, sier Mørkved.

Tre ganger for mye

Pettersen sier det normalt er én vaktleder og fem badevakter i Pirbadet.

- Det er ikke vakter på hvert basseng, men disse går rundt i badet. Kommunikasjonen foregår på radio. Alle vaktene, som må være over 20 år, har vært gjennom en grundig opplæring, og vi bruker mye tid og ressurser på hjerte-lunge-redning og vakthold, sier Pettersen.

Han har vært i Pirbadet i 13 år, og sier dette er tredje tilfelle hvor man må i gang med hjerte-lunge-redning.

- Vi har 370 000 besøkende årlig, men likevel har det skjedd tre ganger for mye, sier han.