Det kom fram da en av de sju tiltalte i dopingrettssaken forklarte seg i Sør-Trøndelag tingrett torsdag, melder NRK.

Sakens hovedetterforsker John Torger Konstad bekrefter at begge de to polititjenestemennene er avhørt som vitner, og at begge har tilstått.

Den ene politimannen var i arbeid som politimann da han kjøpte dopet, den andre har forklart at han kjøpte dop fra nettverket før han ble politi.

Ingen av de to polititjenestemennene vil bli straffeforfulgt, fordi de skal ha handlet dopet før sommeren 2013. Fram til da var det tillatt å kjøpe anabole steroider i små mengder til eget bruk.

I alt sju menn fra Trøndelag står tiltalt for massiv hjemmeproduksjon og salg av store mengder dopingmidler og Viagra over flere år. Saken er blitt omtalt som den største dopingsaken i Europa. Over 110 personer er siktet i saken som det tok politiet to år å rulle opp.

I tillegg til Sør-Trøndelag politidistrikt har 13 politidistrikter over hele landet vært involvert i etterforskningen. Også tollvesenet og skatteetaten har vært med i etterforskningen. Rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag, og skal etter planen vare helt til 27. mars.