Mathias Hildrum Tvervåg forteller at han og kameraten Eirik Bergheim var på vei fra Trondheim Torg da de ble oppmerksom på en kvinne som lå nede på Torvet ved restauranten San Sebastian.

- Vi overhørte at noen sa at de burde gå fordi det var en mann som gikk med kniv. Da vi kom bort til kvinnen så vi at hun blødde fra halsregionen. Noen ropte etter en saks, og jeg løp inn på restauranten for å se om jeg kunne finne en saks, sier han.

Sto med kniv

Da Hildrum Tvervåg var inne i restauranten hørte han sirener fra politiet.

- Jeg løp ut igjen, og så en mann som sto med en rød kniv i hånda. Han var iført bukse og t-skjorte. Han ble sprayet med pepperspray og slått med batong på leggene. De måtte avfyre ett varselskudd som ble skutt i været, forteller han videre.

Var bevisst

På dette tidspunktet var det mye som skjedde, og situasjonen ble uoversiktlig. Kvinnen som blødde ble tatt hånd om, og sendt til sykehuset.

- Hun var bevisst, fordi jeg hørte at hun gråt. Det var også ambulansepersonell som gikk inn på Trondheim Torg, så det var tydelig at noe hadde skjedd der.

Politiet opplyser at to personer, en kvinne og en mann er sendt til sykehus. Begge skal være skadd.

- Hun falt om på bakken

Maiken Pedersen og Esten Grøtte Hoffmann ble også vitne til knivstikkingen på Torvet.

- Det var en dame som falt om på bakken. Det så ut som hun blødde fra øret, men vet ikke hvor alvorlig skadd hun ble, forteller de til adressa.no.

Én person løp fra stedet og stoppet ved Burger King på Torvet.

- Politiet kom og avfyrte varselskudd i lufta. Personen ble sprayet med pepperspray før vedkommende ble pågrepet, sier de.

- Kunne rammet hvem som helst

Politiet skrev på Twitter at det ble avfyrt varselskudd.

De synes opplevelsen var skremmende.

- Det kunne ha rammet hvem som helst. Det er skremmende at dette kan skje på formiddagen midt i sentrum.

foto
Eirik Bergheim (t.h.) og Mathias Hildrum Tvervåg forsøkte å hjelpe en kvinne som hadde blitt utsatt for en hendelse på Torvet i Trondheim.
foto
Foto: Harry Tiller