- Medlemmene i linjeforeningen Smørekoppen er preget og tar det tungt, forteller Marte Øien som er leder i Studenttinget ved NTNU. Hun vet ikke så mye om det som har skjedd, men forteller at de skal ha fått i seg eddik i forbindelse med opptaksprøver for å bli med i linjeforeningen. Hun legger til at opptaksprøven ikke er et krav for å bli fullverdig medlem i linjeforeningen. Hun sier det som skjedde er veldig leit.

- Dette preger alle studentene på NTNU i dag, sier lederen i Studenttinget.

En av studentene, en mann i 20-årene, er innlagt med alvorlige skader og uavklart tilstand etter at det gikk galt på en opptaksprøve ved en linjeforening ved NTNU i Trondheim.

Det er ferske NTNU-studenter som går gjennom opptaksprøven.

Støtter linjeforeningen

Studenttinget ble informert av NTNU-ledelsen tirsdag kveld. Marte Øien har etter det vært i kontakt med lederen i den aktuelle linjeforeningen.

- Vår oppgave er å støtte linjeforeningen. De tar situasjonen på stort alvor, sier Øien.

Hun sier linjeforeningene er et artig og positivt tilskudd til studenthverdagen og at det er viktig at det skal være trygt å delta på aktiviterer der.

- Må ikke skje igjen

- Tirsdag skjedde det et uhell, og vi må passe på at det ikke skjer igjen, sier hun.

- Nå skal  alle linjeforeningene gå gjennom opptaksprøvene sine i løpet av dagen for å sikre at noe slikt ikke skjer igjen, sier Øien.Studenttinget er i tett dialog både med NTNU-ledelsen, fakultetet og linjeforeningene.

- Vi må også ta vare på studentene etter det som skjedde.

Hun kan ikke si noe om hvorfor studenter må drikke en blanding av vann og eddik for å komme inn i linjeforeningen.

- Opptaket skal være en artig og positiv utfordring for ferske studenter. Det er tradisjon og en artig begivenhet. Men det skal foregå i trygge rammer og det er veldig leit det som skjedde, sier hun.