Det var i 13-tiden fredag at nødetatene ble varslet om en brann på Nav Falkenborg i Trondheim. Politiet mente at brannen var påsatt, og mistenkte to personer for å stå bak.

Politiet gikk ut med etterlysning, og i 16-tiden ble de to pågrepet av væpnede patruljer sør i Trondheim.

– Vi har pågrepet to personer her, helt udramatisk. Det har ikke vært noe brannforsøk på stedet eller andre uroligheter, sa innsatsleder Solveig Eide til Adresseavisen kort tid etter pågripelsen.

De to sitter fortsatt i arresten lørdag morgen.

Ansatte ble evakuert etter at to gjerningspersoner skal ha tent på gjenstander inne på Nav Falkenborg. Foto: Richard Sagen

– Kjøpte tennvæske

Meldingen om pågripelsen kom 16.07, seks minutter etter at politiet etterlyste de to mistenkte.

– Farenivået kan tas litt ned. De hadde kjøpt tennvæske etter at de hadde tent på første gangen, og det var grunnlaget for at vi var engstelige. Nå skal vi starte etterforskning, sa operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund kort tid etter.

Adresseavisen ble i 16-tiden tipset om en utrykning med innsatsleder sørover i byen. Dette var i forbindelse med pågripelsen et sted sør i Trondheim.

– Pågripelsen skjedde ikke på bakgrunn av tips, men på bakgrunn av godt politiarbeid, sa Aaslund.

Evakuerte bygningen

Unni Valla Skevik, leder for Nav Falkenborg, opplyste klokken 13.14 at bygningen ble evakuert etter at brannalarmen hadde gått. Både 4., 5. og 6. etasje ble tømt for folk.

Brannalarmen gikk også inn i en annen bygning like ved Nav. Politiet vil ikke spekulere i om det har en sammenheng med røykutviklingen.

Utstyrt med tennvæske skal de to gjerningspersonene ha satt fyr på flere gjenstander. Foto: Richard Sagen

– Ikke noe du vil puste inn

Tore Ramberg, brannvesenets innsatsleder, opplyste at slukkingen gikk greit.

– Sprinkler ble utløst samtidig som første enhet fra oss ankom stedet. Det som var utfordringen, var den kraftige røykutviklingen, sa Ramberg til Adresseavisens reporter på stedet.

– Dette er ikke en røyk som du ønsker å puste inn. Vi gikk rett på med røykdykkere, lokaliserte hvor det hadde tatt fyr og startet utlufting.

4., 5. og 6. etasje ble evakuert. Foto: Richard Sagen

Skal ha vært utagerende og sinte

Etter brannen startet politiet søk etter to personer. De var mistenkt for å ha tatt med seg brennbar væske inn i lokalene og tent på gjenstander.

Foranledningen skal ha vært at de to var utagerende og sinte overfor ansatte. De skal ha stukket av fra åstedet, muligens ved hjelp av kollektivtransport.

Ifølge Johnsen skal de to mistenkte ha kjøpt mer brennbar væske ved Torvet.

– Publikum trenger ikke å være redde, men vi har satt i gang sikkerhetstiltak ved noen offentlige bygg i Trondheim, opplyste hun fredag.

Trondheim kommune ved beredskapsledelsen ble også varslet om saken.

– Hva er bakgrunnen for at de skal ha gjort dette?

– Det blir en del av etterforskningen å finne ut av, men en av hypotesene er at de har hatt en konflikt med personer i det offentlige.

Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 E-post: tips@adresseavisen.no