Det var fredag 7. august at politiet rykket ut til Pirbadet i Trondheim etter å ha fått melding om at en 11 år gammel jente var befølt av en voksen mann.

- Politiet har brukt mye ressurser på denne saken. Den har vært prioritert. Det er viktig at unger er trygge når de drar i Pirbadet, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

I forrige uke ga etterforskningen resultater.

LES OGSÅ: Har gjort flere avhør etter at jente ble befølt i Pirbadet

En fornærmet

- En mann i slutten av 50-årene ble pågrepet hjemme i en kommune utenfor Trondheim. Han har erkjent straffskyld i avhør, sier Momyr.

Han opplyser at politiet har brukt ulike etterforskningsmetoder for å komme til bunns i saken.

Den sørtrønderske mannen er, som følge av befølingen, siktet for seksuelt krenkende adferd overfor barn under 16 år. Brudd på denne paragrafen har en øvre strafferamme på ett års fengsel. Mannen ble løslatt etter å ha sittet en tid i politiarresten.

Den siktede er tidligere dømt for et lignende forhold, opplyser Momyr.

- Han fikk på 90-tallet en betinget dom for utuktig omgang mot mindreårig. Også det skjedde i Trondheim, sier Momyr.

I forbindelse med befølingen i Pirbadet, har politiet mottatt én anmeldelse.

- Vi har gjennomført dommeravhør av en jente. Så langt har vi en fornærmet i saken, men det er mulig at det blir flere, sier Momyr.

LES OGSÅ: Politiet ønsker tips fra publikum

Utuktig omgang

adressa.no har tidligere skrevet at det var totalt fire jenter som følte seg forfulgt av mannen i Pirbadet. Det var foreldrene til en av dem som henvendte seg til politiet etter at datteren hadde varslet om hendelsen. Jentene tok også selv initiativ til å varsle vaktene inne i Pirbadet.

- Dette ble raskt oppfattet av den mistenkte, som forsvant ut av lokalet før noen rakk å reagere, sa operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt etter hendelsen.

foto
Tidligere dømt: Politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim opplyser at den siktede mannen tidligere er dømt for et lignende forhold. Foto: Kjell A. Olsen