Trondheim går mot sin mildeste januar på sju år, og det gjør Bymarka til et populært besøkssted. Sist søndag ble det gitt 11 parkeringsbøter, og Trondheim parkering vil prøve å varlse bilistene så godt som mulig slik at feilparkering ikke oppstår.

- Vi skal sørge for at det er folk på plass tidlig på dagen for å varsle om hvor man kan parkere. Det er vår medisin mot feilparkeringen. Men følg skiltingen, det er det enkleste og sikreste, sier avdelingsleder for forvaltning ved Trondheim parkering, Steinar Myhr til adressa.no.

Bekrymret for fremkommelighet

I fjor ble det gitt 58 bøter ved Fjellseterveien. Den snøfattige vinteren tyder på at dette er et høyt tall.

- Vi ønsker ikke å gi bøter, og vi lever etter nullvisjonen, forteller Myhr.

Feilparkering kan føre til alvorlige konsekvenser. Avdelingslederen er bekymret for fremkommeligheten hos busser og ambulansebiler i området.

- Dersom en ambulanse skal kunne komme seg frem ved en ulykke, er det vårt ansvar at det ikke står biler der som kan blokkere veien for dem, sier Myhr.

Har folk på stedet

En tur i Bymarka kan bli dyr. Standard gebyrinnsats i omrdået er på 500 kroner.

- Dersom det er et arrangement på stedet, prøver vi å komme i kontakt med arrangøren i forkant av arrangementet for å høre hvordan de har tenkt å løse logistikken og parkeringen i forbindelse med arrangementet, forteller han.

Avdelingslederen tror det milde været kan gjøre Bymarka til et populært sted å dra til i helga. Som alltid vil de ha folk på stedet for å informere turgåerne.

- Vi skal nok gi denne medisinen i helga også, sier Myhr.

Aktiv forebygging

Trondheim parkering begynte i 2013 med forebyggingen av bøter. De gikk aktivt inn for å informere bilister om hvor de kunne parkere. Ved Fjellseterveien ble antall bøter redusert med 35 bøter på ett år. Likevel hadde de oppgang i antall bøter ved Skistua. Der var det en økning på 45 bøter fra 2012 til 2013.

- Det er spesielt to datoer som skiller seg ut det året. 10.mars og 13.oktober. Disse dagene ble det til sammen gitt 36 bøter, noe som kan tyde på at det er blitt holdt arrangementer der vi ikke har fått noen informasjon fra arrangør på forhånd, forteller Myhr.

Slik kan man heller ikke parkere på den nederste parkeringsplassen ved Skistua. Foto: Terje Svaan