De 52 elevene på 5. trinn ved Stavset skole har i hele desember hatt en omvendt julekalender.

Istedenfor å få pakker, har de gitt bort penger som går til Adresseavisens juleinnsamling. Pengene har de fått gjennom å gjøre småjobber for familie og naboer. Summen har ikke vært viktig, men at de har bidratt med noe. Så har de fortalt om det i klassen og deretter lagt pengene i en stor julegaveeske. Torsdag troppet de opp i Adresseavisens lokaler i sentrum og overleverte 4450 kroner til årets innsamling.

–Det er fint å gi litt til de som trenger det, sa Helene Gross-Benberg (10).

–Men er det ikke bedre å ha pengene selv da?

–Vi har veldig mye, og vi har det vi trenger, mente Hannah Nordal Gresseth (10).

Kontaktlærer Kevin Pladsen Skallevold forteller at elevene har gått til innsamlingsoppgaven med stor glød.

–Det er viktig å ikke bare få, men også å tenke på andre i samfunnet som ikke har det like lett. Vi regner med pengene kommer godt med, og det er veldig fint å komme hit og levere dem, sa han.

Adresseavisens juleinnsamling har vært arrangert siden 1915, og siden 2003 i samarbeid med Kirkens Bymisjon. Pengene er en gave fra byens befolkning, hvor målet er at de som trenger det mest skal få et lite pustehull i hverdagen, og en litt romsligere julefeiring enn de ellers ville fått.

foto
Gave: Helene Gross-Benberg (til venstre) og Malin N. Leiren og medelevene på 5. trinn ved Stavset skole hadde med penger til årets juleinnsamling. Foto: Bård Sande