Fredag formiddag ble den 18 år gamle mannen fra Trondheim varetektsfengslet i fire nye uker.

I kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett kom det frem at mannen hadde sendt tre videoopptak via Snapchat henholdsvis klokka 03.49, 03.55 og 04.02 samme natt som brannen i Midtbyen brøt ut. Nødetatene fikk vite om brannen klokka 04.02.

Tok ut videoer fra mobilen

På det første videoopptaket sto det «Lage brann i byn æ sjø», mens det tredje opptaket hadde teksten: «Ble litt verre enn æ trodd». På den ene videoen kunne man se at brannen hadde utviklet seg, og at det var lagt en stol i flammene.

- Det virker som dere har den samme videoen som vi sitter med. Datateknikerne tappet telefonen til siktede for innhold og vi sitter med to videosekvenser som viser brannen, sier politibetjent Robert Løkken ved Sentrum politistasjon.

Han fikk se et bilde fra den aktuelle videoen, samt en beskrivelse av innholdet. Han gjenkjente den som en av videoene de har fått ut av siktedes mobil.

Løkken forteller at disse videoene er viktige bevis i saken.

- Det knytter siktede direkte til handlingen. Det er gode bevis, og de er godt nok til å lage en tiltale, sier han.

Adressa.no har vært i kontakt med mottakere av videoen, og de har opplyst at videoen ble lagt ut på «My story» i Snapchat. Det betyr at alle venner av siktede kunne se videoen da den ble publisert på mobilapplikasjonen.

Husker ikke videoene

Det vil være aktuelt å vise frem videoene til siktede og få ham til å kommentere innholdet. Forsvarer Arve Røli fortalte etter fengslingsmøtet i dag at hans klient ikke husker å ha tatt disse videoene.

- I det første avhøret kom han med feil opplysninger. Han forteller at han var beruset og derfor husker han lite fra kvelden. Han nekter fortsatt straffskyld, sier Røli.

18-åringen er siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen som har en strafferamme på inntil 21 års fengsel.

- Vi har sikret det vi skal fra brannstedet ved Kieglekroa, men det som vil ta tid er å få rapporten som brannsakkyndig skal skrive, sier han, og antyder at det kan ta to til tre måneder før denne rapporten foreligger, sier politibetjent Løkken.

Ferdig i løpet av januar

I forbindelse med brannetterforskningen vil politiet innhente en vurdering fra en brannsakkyndig. Vedkommende er ikke oppnevnt ennå, ifølge politiadvokat Bente Lind.

Krimteknikerne som forsøker å finne årsaken til brannen har heller ikke levert sin endelige rapport.

- Brannsakkyndig vil kunne bruke dette materialet i sin undersøkelse. Det er vanlig at rapporten til brannsakkyndig er den siste som kommer inn i en slik sak. Det kan være aktuelt med flere avhør etter at denne rapporten er klar, sier Løkken, som ser for seg at etterforskningen kan være ferdig i slutten av januar.

Det er ennå ikke fastslått hva som er den konkrete årsaken til brannen, men krimteknikerne mener fortsatt at tilførsel av bar ild er årsaken.

Politiadvokat Lind tror saken kan komme i tingretten før sommerferien.