– Vi har kanskje satt oss et litt hårete mål på 130 000 kroner. I fjor endte vi på 90 000 kroner. Vi har likevel tro på at vi greide det innen skoleåret er omme, sier nestleder for studentaksjonen, Sarah Elise Gjemdal.

Studentaksjonen er et nasjonalt samarbeid mellom alle BI-skolene i Trondheim, Stavanger og Bergen. Hvert år samler hver enkelt skole inn penger til et veldedig formål som studentene velger selv under Generalforsamlingen i BIS (BI Studentsamfunn). På BI Campus Trondheim samler de dette skoleåret inn penger til Aid in Action.

La om planen

Så langt har det kommet inn i overkant av 70 000 kroner. Flaskepanting, kake- og loddsalg på arrangementer hjelper på. Og ikke minst auksjonen på studentenes januarball. Auksjonen brakte inn 55 400 koner i kassa, og blant auksjonsobjektene var champagne, PT-timer, private timer med forelesere og flyttehjelp av Cleavers-guttene på skolen, som driver med amerikansk fotball.

Studentene er ivrige, og har vist stor interesse, forteller Gjemdal. Sannsynligvis er det fordi mange kjenner seg igjen i unge Anne Louise Hubert, som startet Aid in Action da hun var nitten år og nettopp hadde begynt på medisinstudiet.

Hubert var på reise gjennom Kenya i 2008, men la brått om turplanene da hun så hvordan menneskene rundt henne led. Hun begynte å samle inn penger fra familie og venner via Facebook, og skrev en lang rekke brev til Norges rikeste mennesker. I 2008 stiftet hun organisasjonen Aid in Action.

anneblogger.no forteller hun mer om bakgrunnen for engasjementet

Hjelp til selvhjelp

Ifølge organisasjonen har prosjektene til nå berørt nærmere 30 000 mennesker. Blant annet med bygging av brønner, skoler og dagsenter for foreldreløse barn. Skolene og dagsentrene driftes blant annet ved hjelp av inntekter fra jordbruk og dyrking. Organisasjonen har også arrangert plantekonkurranser som har engasjert lokalbefolkningen, og oppfordrer til næringsvirksomhet. Hjelp til selvhjelp står sentralt.

– Pengene vi på BI samler inn skal gå til å dekke kjøpet av en tomt, som koster cirka det samme som innsamlingsmålet vårt på 130 000 kroner. På denne tomten dyrkes det grønnsaker. Inntektene fra dyrkingen skal gå til å bygge en skole i området, forteller prosjektmedarbeider Erlend Stenhaug.

I samarbeid med den lokale Rema 1000-forretningen i Pirsenteret har de fått en avtale hvor det for hver tikronerskopp med kaffe, går én krone til aksjonen. I slutten av februar gikk også en rekke studenter ut med bøsser og samlet inn til sammen 14 987 kroner. Det var en pen økning fra fjorårets sum på 10 199 kroner.

Nestleder Sarah Elise Gjemdal spiller inn podcasten «Dekningsbidraget» med radiovert og ildsjel bak podcasten, Petter Kverneng. Foto: privat
Leder Yandeh Khan og prosjektmedarbeider Erlend Stenhaug med plakatene for kaffeavtalen de har med den lokale Rema-kjøpmannen de har på Pirsenteret. Foto: Picasa;privat