- Skilsmissen er en privatsak som jeg ikke har noen kommentar til, sier Jan Morten Dyrstad som leder Trondheim stiftelse til nevrovitenskapelig forskning.

Mandag kveld skriver adressa.no at nobelprisvinnerne May-Britt og Edvard Moser skal skille lag privat, men ønsker å samarbeide videre. Til adressa.no sier de at samlivsbruddet ikke får konsekvenser for forskningssenteret. (krever betaling).

- Får ingen betydning for arbeidet

- Ellers er jeg helt sikker på at de to kommer til å lede Kavliinstituttet sammen og utvikle det videre, sier Dyrstad. Han forteller til adressa.no at han har visst om dette en stund, men har ingen grunn til å tro at samlivsbruddet får noen betydning for arbeidet deres.

Fortsetter pengeinnsamlingen

- Jeg har kjent May-Britt og Edvard Moser siden tidlig i 1999. Det er solide folk som jeg stoler 100 prosent på, fortsetter Jan Morten Dyrstad. Gjennom stiftelsen har han nylig stått for en pengeinnsamling på 100 millioner kroner til Mosers forskning. Denne pengeinnsamlingen fortsetter.

- Vi kommer til å fortsette pengeinnsamlingen. Dette har overhodet ingen betydning for det, sier Dyrstad.

Dekan: De er svært profesjonelle

På det medisinske fakultetet er ikke dekan Björn Gustafsson bekymret for om May-Britt og Edvard Moser skal klare å samarbeide når de skiller lag privat.

- Jeg forstår at folk kan være bekymret. De er jo Trondheims stolthet når det gjelder forskning, sier Gustafsson. Som dekan er han sjefen til de begge. Han har derfor visst om dette en stund.

- Jeg tror ikke samlivsbruddet kommer til å bety noe. De har fungert veldig godt på jobben begge to, sier Björn Gustafsson.

- Like produktive som før

- De har samarbeidet like godt den siste tiden som tidligere. De driver labben like godt sammen som før og vært like produktive det siste året, sier dekanen på det medisinske fakultetet. han mener bruddet ikke har påvirket den jobben de gjør og er overbevist om at de begge kommer til å fortsette ved Kavliinstituttet.

- De er svært profesjonelle i måten de håndterer dette på, og brenner begge for jobben sin. Gustafsson forteller at de begge to er aktive i arbeidet for å rekruttere nye forskere til senteret, særlig med tanke på alzheimer-forskning.

Ingen betydning for forskningsrådets bevilgninger

Forskningsrådet har brukt mye penger på forskningsmiljøet rundt Moser. Administrerende direktør Arvid Hallén slår fast at samlivsbruddet ikke får noen betydning for bevilgningene fra forskningsrådet til Mosers forskning.

- Dette er trist, men får overhodet ingen betydning faglig eller forskningsmessig fra vår side, sier han.

foto
Jan Morten Dyrstad leder Trondheim stiftelse for nevrovitenskapelig forskning. Foto: Richard Sagen
foto
Björn Gustafsson er dekan for det medisinske fakultetet, NTNU. Foto: Morten Antonsen
foto
Arvid Hallén er administrerende direktør for Forskningsrådet. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX