Krysset mellom Falkenborgveien og Innherredsveien ved Sirkus Shopping i Trondheim skal bygges ferdig, og allerede på søndag ble det gjort en del endringer i kjøremønsteret på stedet. Statens vegvesen gikk ut i forkant og advarte om at det kunne bli trafikkaos.

Måtte hyre inn vakt

Det har så langt ikke vært noe problemer med bilistene eller fotgjengere, men syklistene har dessverre gitt blaffen i skiltingen, ifølge arbeidsleder Morten Fløan ved Teknobygg, som er entreprenør på stedet.

- De gir blanke i skiltingen, og det sykles for harde livet, sier han.

I morgentimene anslår Fløan at det var mellom 50 og 100 syklister som syklet rett forbi skiltingen og bortover bilveien. En anleggsbil førte til at all trafikk måtte gå i det ene feltet.

- Vi har måttet engasjere en vakt som står der og sender syklistene tilbake. Vi skal også henge opp enda flere skilt som viser omkjøringsmulighetene, sier han.

- Blir kalt idioter

Syklistene kommer gjerne i grupper, og Fløan ble selv vitne til at det kom busser imot på veien.

- De ignorerer totalt skiltingen for å unngå å sykle 50 meter lenger. De kan for eksempel sykle på nedsiden av Sirkus Shopping. Noen hører ikke etter selv når de får beskjed om å snu. Jeg hørte at folk sa at vi var «forbanna idioter», forteller Fløan.

Han er ikke overrasket over oppførselen, og forteller at syklister har en tendens til å ikke bry seg om anleggsvirksomhet. Det er spesielt de som har dyr sykkel og sykkelantrekk som er de verste, ifølge arbeidslederen.

- Liv kan gå tapt

Det verste tidspunktet er mellom klokka 07.30 og 08.30. Det er sperringer på hver side av veien, og ingen muligheter for å komme seg vekk dersom det skulle oppstå en ulykkessituasjon.

- Vi ønsker ikke at det skal gå liv tapt på vårt anlegg. Det er ironisk at vi bygger en gang- og sykkelvei for dem, og så risikerer de livet mens vi bygger den, sier han.

- Kan det være at folk ikke har sett skiltene?

- Ja, det kan jo hende. Men jeg har jobbet i bransjen i 15 år, og dette er ikke noe engangstilfelle. Vi kan ikke lage plakater like store som kjøpesenteret for at folk skal få det med seg, fastslår Fløan.

Slik må du kjøre

Kartet fra Statens vegvesen viser at fra mandag 2.juni må all trafikk ut av byen gå via plan 3 i Strindheimkrysset. Du kan ikke svinge til venstre inn i Falkenborgveien. Bussramper fra plan 3 og ned til Bromstadveien vil derfor i anleggsperioden være åpen for allmenn trafikk. Adkomst til p-kjeller til Sirkus Shopping blir via Bromstadveien.

Kjøremønstret inn mot byen vil være uendret, og bussramper opp til plan 3 blir som tidligere forbeholdt kollektivtrafikk.

Etter at Strindheimtunnelen åpner 24. juni skal det også påbegynnes arbeider med vann- og avløp, fortau, og senere nye bussholdeplasser i Persaunkrysset. Senere i sommer starter byggingen av fortau på sørsiden av Innherredsveien mellom Persaunkrysset og Strindheimkrysset.

Arbeidsleder Morten Fløan ved Teknobygg frykter at det skal gå liv ved Sirkus Shopping. Foto: MORTEN ANTONSEN
Statens vegvesen regner med trafikkaos ved Strindheim når situasjonen fra søndag blir som på kartet. De gule strekene viser hvor bilene kan kjøre, de røde hvor det blir stengt. De blå strekene viser hvor buss og taxi skal kjøre, mens de grønne hvor det blir mulig å sykle og gå. Foto: Statens vegvesen
Grønn linje viser hvilke gang- og sykkelveier som blir åpne fra og med 1.juni, mens rød viser dem som blir stengt.