Flere beboere i Ila i Trondheim har vært i harnisk etter at det ble kjent at Trondheim bydrift skal felle et gammelt eiketre ved Ila skole mandag. Beboerne har startet en underskriftskampanje for å bevare treet.

Corneil vil være på plass ved treet mandag morgen når Trondheim bydrift skal felle eika.

- Hvis de kapper ned treet er det for sent å redde det hvis det viser seg at det ikke er noe galt med det, mener Corneil.

Får støtte

Han håper at kommunen kan få flere råd fra eksperter før de eventuelt feller treet. Corneil får støtte fra Finn Nilsen, som er beboer i Ila, og kommer til å være på plass når eika felles.

- Jeg blir med på å lenke meg fast hvis flere gjør det, sier Nilsen.

Han mener at kommunen skulle ha brukt lengre tid på å utrede om eika virkelig utgjør noen fare.

- Jeg mistenker at det ikke er utredet nok. Jeg synes det er greit at eika felles hvis det ikke kan gjøres noe med den og at den utgjør en fare, forklarer Nilsen.

Han har bodd i Ila i 30 år og er opptatt av bydelen sin.

- Jeg tror det kommer flere folk i morgen. Det er mange underskrifter på treet, sier Nilsen.

Sprekk i stammen

Trondheim bydrift har funnet ut at det er en stor sprekk i stammen.

- Sprekken er omfattende og den kan ikke beskjæres bort. Vi ble gjort oppmerksom på dette da vi skulle fjerne noen greiner etter forespørsel fra Ila skole, sa Jan Røising i Trondheim bydrift til adressa.no fredag.

Røising fortalte fredag at en av Nordens fremste treeksperter, Erik Solfjell, har sett bilder av treet og mener at treet må ned.

Han forteller til NRK at avgjørelsen med å felle treet mandag er endelig.

- Det er fint at folk engasjerer seg, men det endrer ikke vår avgjørelse. Hadde treet stått et mindre utsatt sted, ville også vi gått inn for bevaring, sier Jan Røising i Trondheim bydrift til NRK.

foto
Søndag har noen festet en kjetting rundt eiketreet. Foto: Finn Nilsen
foto
Eiketreet står like ved Ila skole. Foto: MORTEN ANTONSEN