NTNU-rektor Gunnar Bovim og konsernsjef i Sintef, Alexandxra Bech Gjørv er begge på en fersk liste over landets mektigste i akademia. Det er de to eneste fra universitets- og forskningsmiljøet i Trondheim som har fått plass blant de 20 med mest makt over landets kunnskap.

I boken «Makteliten - 252 kvinner og menn som styrer Norge» er 20 personer i kunnskapssektoren listet opp. Boken er redigert av Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord.

LES OGSÅ : Snåsamannen er i landets maktelite

Oslodominans

Det er tung oslodominans på listen blant de 20 mektigste i akademia, skriver høyskoleavisa Khrono. 14 av de 20 mektigste har tilhold i Oslo, og 12 er ansatt på Universitetet i Oslo.

Aksel Braanen Sterri, kommentator i Dagbladet, har skrevet kapitlet om kunnskapssektoren. Han er tidligere leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo og har en master i statsvitenskap. Han har rangert de mektigste sammen med Åmås, Civita-leder Kristin Clemet og journalist i Dagens Næringsliv, Kjetil Wiedesvang.

Ingen fra akademia blant landets mektigste

De fire bak listen har heller ikke funnet at noen av de 20 på kunnskapslisten har nok makt til å være blant Norges 25 mektigste kvinner og menn, skriver Khrono.

Alle rektorene på Norges fire største universitet er på kunnskapslisten. Rektoren i Tromsø, Anne Husebekk, Norges arktiske universitet  og rektor i Bergen, Dag Rune Olsen og rektor Ole Petter Ottersen i Oslo er blant de 20 mektigste i sektoren.

Bovim får mer makt

Aksel Braanen Sterri mener rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen har hatt mest makt av universitetsrektorene. Men Gunnar Bovim puster ham i nakken. Fusjonen som gjorde NTNU  til Norges største universitet og nobelpris til May-Britt og Edvard Moser blir oppgitt som årsak til det.