- Det var veldig stort å få denne prisen. Jeg sendte inn bildet litt spontant, så det at bildet mitt ble belønnet med pris er veldig stort, sier John André Aasen.

Aasen ble premiert for bildet «Human Wreckingball». Bildet ble tatt på Lilleby i Trondheim, rett etter at smelteverket ble revet.

- Ideen bak bildet var at det skulle se ut som at det var modellen som hadde ødelagt området, sier prisvinneren.

Vanskelig å bli lagt merke til

Den europeiske fotokonkurransen «Photographer of the Year Awards» arrangeres hvert år av FEP (Federation of European Photographer). Prisutdelingen representerer over 50 000 profesjonelle fotografer i Europa. I år ble utdelingen avholdt sent søndag kveld i Teatro Verdi i Trieste, Italia.

Aasen var ikke tilstede under prisutdelingen, men forteller at det var stort å vinne pris og at prisen kan bety mye for hans videre karriere som fotograf.

- Trondheim er en by som huser mange fotografer, så det kan være vanskelig å bli lagt merke til. Forhåpentligvis tenker folk at det er en fotograf på Tiller som gjør ting litt annerledes, sier Aasen.

Flere norske fotografer ble premiert

Aasen var ikke alene om å bli premiert i den årlige fotokonkurransen. Trondheims-fotografen hadde godt selskap av Frida Bringslimark, Jon Klasbu og Cecilie Hatløy.

Styreleder i Norges Fotografforbund, Truls Løtvedt, er i Italia og tok imot prisene på vegne av de norske fotografene.

- Det er svært gledelig at norske fotografer oppnår anerkjennelse utenfor Norges grenser. Forhåpentligvis er dette en inspirasjon for flere bidrag i fremtiden, sier Løtvedt i en pressemelding.

Følg adressa.no på Facebook

Følg oss på Instagram