Brannen startet i smuget mellom Fjordgata 78 og 80, natt til 17. mai. Foto: ADRESSEAVISEN

Tre av medeierne til utestedet Kanalsmuget, som ble direkte rammet av brannen, har tilknytning til etterforskningen av saken som rulles opp i det brasilianske ferieparadiset Natal. Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

  • Arvid Birkeland, én av de to trønderne som sitter fengslet i Natal, eier ifølge DN 20 prosent av Kanalsmuget gjennom selskapet Trondheim Invest. Birkeland eier Trondheim Invest sammen med sin bror Harald, som også sitter i styret i Kanalsmuget.

  • Frode Kristiansen, bror av fengslede Trygve Kristiansen, eier også 20 prosent av Kanalsmuget. Også Frode Kristiansen sitter i styret. Brødrene Kristiansen drev tidligere Bajazzo og gjorde det senere stort med eiendomsinvesteringer Blue Marlin Group, et selskap politiet mener er svært sentralt i hvitvaskingssaken i Brasil.

  • Odd Vegar Kolstad er den tredje medeieren som kan knyttes til etterforskningen i Brasil-saken. Også han eier 20 prosent av restauranten, og han har tidligere, ifølge eget utsagn, solgt mellom ti og 20 leiligheter for Blue Marlin Group.

Ukjent for Oslo-politiet

- Dette var ukjent for oss. Hvis det er så tette koblinger vil det være grunn til å gjennomføre undersøkelser på stedet, sier politiinspektør Iver Stensrud i avdeling for organisert kriminalitet ved Oslo-politiet til DN.

I Trondheim hadde politiet derimot rukket å se koblingen mellom bryggebrannen og Brasil-saken.

- Jeg var redd du skulle spørre om akkurat det. Men jeg kan ikke si annet enn ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier vaktsjef Trygve Storflor ved kriminalvakten i Sør-Trøndelag politidistrikt til DN.

Ifølge avisen var det ikke gjennomført ransakinger av lokalene til Kanalsmuget på jakt etter beviser i forkant av brannen.

Startet ved Kanalsmuget

Brannen har etter all sannsynlighet startet i det trange smuget som leder ned til restauranten Kanalsmuget. Overfor Adresseavisen tar daglig leder og medeier, Tom Roger Mauseth, til motmæle mot det han opplever som en rykteflom mot utestedet.

- Typisk for en storbrann som dette, er at det oppstår rykter blant folk om hva som forårsaket brannen. jeg har fått høre rykter om at brannen startet i Kanalsmuget, at vi har påsatt brannen, at det er en forsikringssvindel som ligger bak. Rykteflommen oppleves som ubehagelig, det er ikke artig å bli kriminalisert uten grunn, sier Mauseth til Adresseavisen.

Foto: CHRISTER S. JOHNSEN
Foto: AGNETHE WEISSER