På grunn av en feil ved Polaris trykk på Heimdal, fikk flere tusen abonnenter av Dagens Næringsliv feil artikkel på side 10 og 47 i dagens avis. På side 10 skulle det ha stått en artikkel om Høyres opptur på meningsmålingene.

I stedet dukket det opp en artikkel fra Adresseavisen. Også på side 47 i DN er det trykket en artikkel fra den trønderske avisen.

11 500 aviser

I alt ble 11 500 aviser trykket med feil innhold.

- Det er vanskelig å svare detaljert på hva som har skjedd. Vi må undersøke hendelsen grundigere først. Men kort fortalt har feil plate havnet i trykken. Menneskelig svikt, rett og slett, forteller Stein Eilertsen, som er daglig leder ved Polaris trykk Trondheim, til adressa.no.

- Veldig beklagelig

Eilertsen er lei seg på vegne av Dagens Næringsliv og deres lesere, som får avisen levert fra trykkeriet på Heimdal.

- Det er veldig beklagelig når sånt skjer. Vi har gode rutiner for å unngå slike hendelser. Disse må vi nå gå gjennom på nytt, sier han.

Alvorlig

Opplagsdirektør Karl Vestli i Dagens Næringsliv ser alvorlig på tabben.

- Jeg synes det er både beklagelig og veldig alvorlig, ikke minst med tanke på våre egne lesere. På dagens forside blir de lovet en sak om Høyres fremgang, men får i stedet servert et oppslag som hører hjemme i Adresseavisen. Vi jobber med å varsle leserne via nettsidene våre. Vi legger saken som forsvant i avisen, ut på nettet som et nedlastbart pdf-dokumnet, sier Vestli.

- Hvordan vil dere reagere overfor Polaris trykk?

- Det må vi komme tilbake til når vi har fått en grundigere forklaring på hva som har skjedd.

Skjer sjelden

Polaris trykk Trondheim trykker flere aviser ved trykkeriet på Heimdal. Dagens Næringsliv, Trønder-Avisa, VG, Dagbladet og Adresseavisen blir alle sammen produsert for regional distribusjon ved anlegget. Det er sjelden at en annen avis sine sider havner i konkurrentenes avis.

- Det har skjedd én gang før, på slutten av 1990-tallet. Da havnet sider fra Trønder-Avisa i Dagens Næringsliv, sier Eilertsen.

FORSVANT: Side 10 i Dagens Næringsliv, slik den fremstår fredag. Foto: Faksimile Dagens Næringsliv
Utgangspunktet: Her er side 10 og 11 i fredagens Dagens Næringsliv - slik oppslaget egentlig skal se ut. Foto: FAKSIMILE DAGENS NÆRINGSLIV