Kunnskapsministerens lekkasje fra revidert nasjonalbudsjett er gode nyheter for tilhengerne av felles campus.

Hver for seg har NTNU og Hist i årevis jobbet med campusplaner. Men så kom regjeringens sammenslåingsprosess og plutselig var campusplanene totalt forbikjørt. Etter at NTNU og Hist i vinter vedtok å slå seg sammen, må alle lokaliseringsplaner sees i sammenheng.

- Dette er et kjempeviktig signal  som betyr at regjeringen anerkjenner campusbehovet i Trondheim, for NTNU og Hist, sier rektor Gunnar Bovim.

Han er også veldig glad for at kunnskapsministeren varsler at regjeringen vil ta stilling til valg av modell for campus i løpet av høsten.

- Dette viser en ambisiøs fremdrift, sier Bovim. Rektoren mener fusjonen mellom NTNU og Hist har tydeliggjort behovet for vampusinvesteringer i Trondheim.

Gløshaugen som sentrum

Før sammenslåing ble aktuelt, hadde NTNUs styre vedtatt å arbeide for fraflytting av Dragvoll og samling i Gløshaugenområdet. Samtidig var strategien hos Hist å legge seg fysisk nær NTNU med beslektede fag. Unntaket var teknologi og lærer som høyskolen ville samle på Kalvskinnet.

For et fusjonert Hist vil usikkerheten bli størst rundt om dette er riktig bruk av byggene på Kalvskinnet.

Usikkert for Dragvoll

I prinsippet kan alt bli snudd på hodet hvis Regjeringen går inn for et samlet campus. Men i praksis vil nok mye bli som før, ikke minst på grunn av den tunge infrastrukturen med laboratorier på Gløshaugen. Størst usikkerhet blir det nok for de humanistiske og samfunnsvitenskapelige fagene som i dag holder til på Dragvoll.