Potetmelføre skapte kaos på jernbanebrua på Heimdal fredag morgen. Islagt vei i kombinasjon med saltet snø ga nærmest umulige kjøreforhold.

Dårlig sikt

Spesielt var det vanskelig for bilene som kom opp fra Heimdal sentrum i retning Industriveien. Her går det en bakke opp mot jernbanebrua.

Bilene som kommer fra denne siden har forkjørsrett, men det hjelper lite om en bil fra den andre siden allerede har begynt å kjøre over brua.

For bilene med vikeplikt er det vanskelig å se om det kommer en bil fra Heimdal sentrum. Derfor skjer det ofte at disse må rygge etter å ha kommet godt utpå brua.

Bilene som kommer kjørende opp bakken må da stoppe opp for å vente på fri vei. Det er da problemene oppstår. I morgenrushet fredag fikk mange biler problemer med å ta løs og det ble derfor kø i begge retninger.

- Farlige situasjoner

Kjøreforholdene bedret seg etter at Trondheim bydrift fikk strødd sand på den svært løse snøen.

- Jeg går her hver dag og ser at bilene kommer i stor fart for å komme seg opp bakken. Det er tilnærmet ingen sikt til brua, noe som medfører farlige situasjoner. Hva skjer om noen kommer med en barnevogn, spør en forbispaserende.

- Vi går med livet som innsats hver eneste dag, følger hun opp.

Det er ikke første gang jernbanebrua på Heimdal blir omtalt på adressa.no. I slutten av november i fjor ble to eldre menn stående i hver sin bil i nærmere ti minutter ettersom ingen av dem var interesserte i å rygge.

- Dette er Fleksnes live

Dette forårsaket lang kø på begge sider av brua. Situasjonen løste seg ikke før lovens lange arm kom gående de hundre meterne fra politistasjonen på Heimdal.

- Dette er Fleksnes live, sa en av dem som ble stående i kø.

Saken skapte stort engasjement blant adressa.nos lesere og det var både sinne og latter i debatten. I ettertid forklarte de to bilførerne hvorfor de nektet å rygge. Les mer om det her.

Selv om det er vanskelig føre flere steder i trondheimsområdet fredag, opplyser Veitrafikksentralen Midt-Norge i 09.30-tiden at det ennå ikke meldt om spesielle hendelser i trafikken. Heller ikke politiet har fått meldinger om uhell eller ulykker i morgentimene.

Flere biler møttes midt på brua. Her måtte den sorte bilen, som nesten hadde kommet seg over til den andre siden, rygge tilbake i retning Industriveien. Foto: KRISTOFFER FURBERG
Det ble løsning på problemene da strøbilen kom til stedet. Foto: KRISTOFFER FURBERG
Flere biler møttes midt på brua. Her måtte den sorte bilen, som nesten hadde kommet seg over til den andre siden, rygge tilbake i retning Industriveien. Foto: KRISTOFFER FURBERG