Det blir kamp om studieplassene i sykepleievitenskap fra høsten. I Trondheim har studiet 1224 søkere til de 250 plassene. Byen har med dette også den nest mest populære sykepleierutdanningen i landet, bare slått av Oslo. Sammen med økonomi og administrasjon er dette også NTNUs eneste studier på den nasjonale ti-på-topp-listen over fag med flest søkere.

LES OGSÅ: Medvind for nye NTNU - motvind for «gamle» NTNU

Høyt kvalifiserte sykepleiere

- Jeg syns dette er veldig hyggelig, sier instituttleder Toril Forbord.

- Vi har hatt god rekruttering og god søknad i mange år og øker enda mer i år. Det betyr at vi får godt kvalifiserte sykepleiere ut i helsevesenet. Samfunnet har behov for dyktige helsearbeidere. Dette lover godt, sier lederen for institutt for sykepleievitenskap ved NTNU. Årets opptak er ferdig først i juli etter at elevene i videregående skole har fått sine karakterer. Først da blir karaktersnittet på årets ferske sykepleierstudenter klart.

Vekst i hele landet

Sykepleierutdanningene i hele landet melder om vekst etter at søkertallene gjennom Samordna opptak ble klart tirsdag. I Trondheim er det en vekst på hele 27 prosent. Særlig populært er det å studere til sykepleier i de store byene. Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger står alle på listen over studier med flest søkere. Til alle disse stedene søker folk fra hele landet.

- Det er fint at flere ser på muligheten for å bli sykepleiere, sier Toril Forbod.

Hun tror også at samfunnstrendene der mange mister jobben i olje og gassnæringen gjør at folk tenker annerledes og ønsker seg trygge arbeidsplasser.