Politiet har i lang tid vært tilbakeholdne med opplysninger i forbindelse med drapssaken, der et samboerpar - en 47 år gammel mann og en 34 år gammel kvinne - er siktet for drap eller medvirkning til drap, etter at Vibeche Sofie Falch Danielsen ble meldt savnet og senere funnet død i Nidelva i januar.

Til NRK forteller påtaleansvarlig Mette Kolstrøm at hun er overbevist om at kvinnen ble drept.

– Da hun ble funnet i Nidelva hadde hun skader på kroppen som hun umulig kunne ha påført seg selv. Jeg kan også bekrefte at avdøde var pakket inn. Sammen med funnene vi gjorde på åstedet gjør det at vi er sikre på at dette dreier seg om et drap, sier Kollstrøm til NRK.

Kollstrøm vil ikke kommentere til adressa.no hva kvinnen var innpakket i, eller hvilke skader hun var påført.

Kjenner ikke dødsårsaken

Politiet kjenner foreløpig ikke til dødsårsaken.

– Vi har ennå ikke fått den endelige obduksjonsrapporten fra patologene ved St. Olavs Hospital. Hva slags skader hun hadde må vi komme tilbake til på et senere tidspunkt, sier Kollstrøm til NRK.

Ber om forlenget varetekt

Det siktede samboerparet vil bli fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett fredag. Kollstrøm opplyser til adressa.no at de vil be om fire ukers forlenget varetekt for begge de drapssiktede.

- Vi vil be om isolasjon for mannen, men ikke kvinnen. Vi ber om fortsatt isolasjon for mannen fordi vi mener at bevisforspillelsesfaren er større for ham, sier Kollstrøm.

Det skal foretas full judisiell observasjon av den drapssiktede mannen.

- Det skal gjennomføres en full rettspsykiatrisk vurdering for å utelukke tvil om han er tilregnelig og om det er grunn for straffenedsettelse, sier Kollstrøm.

Mannen har så langt ikke ønsket å forklare seg for politiet.

Fortalte om ensomheten

To menn (39 og 51) er i tillegg siktet for bevisforspillelse. 51-åringen er den savnede kvinnens samboer.

Han ble sluppet fri fra varetekt for to uker siden. Forrige uke fortalte han til adressa.no om savnet etter samboeren.

– Jeg elsket henne. Jeg savner henne. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med ensomheten, sa han.

Dette bildet av politiadvokat Mette Kollstrøm ble tatt under fengslingsmøtene i Trondheim tingrett. Foto: Rune Petter Ness