Mandag fortalte vi historien om Torben Ekseth som fikk en kjempefisk på kroken utenfor Trolla i Trondheimsfjorden fra sin kajakk. Nå viser det seg at det ikke var en lange, men en blålange.

Drømmefisk

Arten er svært vanskelig å ta på stang og størrelsen kvalifiserer til ny verdensrekord.

- Jeg ble rett og slett satt ut da jeg så dette. Det er en drømmefisk for oss som driver med artsfiske. Den forrige rekorden er fra 1993 på 16,05 kilo. Den blålangen ble også tatt utenfor Trolla, forteller artsfisker Bjørn Florø-Larsen.

- Dette var stort

- Herlighet. Nå detter jeg i gulvet snart. Jeg visste ikke det var noe som het blålange engang. Dette var stort, sier Ekseth når han får høre at fisken hans er en rekordfisk.

Ifølge listen over norske sportsfiskerekorder er verdensrekorden for blålange identisk med den norske. For å få godkjent fangsten som rekord må imidlertid vekten som viste 17,5 kilo bli godkjent. I tillegg må en rekke bilder som viser størrelsen sendes inn.

Badevekta må sjekkes

- Jeg veide fisken ved hjelp av badevekten til søstra mi. Jeg veide først meg selv, så meg selv med fisken. Da ble resultatet 17,5 kilo. Bilder av fisken har jeg heldigvis nok av, forklarer Ekseth.

- Vil du prøve å få vekta godkjent?

- Ja, dette må jeg få gjort. Jeg skal få kontrollert vekta i dag. Det er en ganske ny digital vekt, så jeg håper den er i orden.

Inspirerende

Bjørn Florø-Larsen, som er aktiv medlem i Nidaros kystmeitelag, håper Torben får godkjent sin rekordfisk.

- For oss som driver med dette er dette utrolig artig, så jeg må bare gratulere så mye. Det er nok mange som blir inspirert til å dra ut på fjorden til helga når de leser om dette, avslutter Florø-Larsen.

Her kan du se flere tv-reportasjer om artsfiske i Trondheimsfjorden.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

foto
Bjørn Florø-Larsen i Nidaros kystmeitelag har norgesrekorden i Brosme på 17,3 kilo. Foto: Nidaros kystmeitelag (NKML).