Vemodig 17.mai: Kan ha mistet livsverket sitt. Ingeniør Tone Øyen sammen med markedsfører Eva Lagodmos. De har brukt åtte år på å samle informasjon som nå kan være tapt. Foto: KIM NYGÅRD

- Vi lever av å selge informasjon. Alle våre data ligger i serveren som er full av vann. Mandag får vi vite om den kan reddes, sier Eva Lagodmos med tårer i øynene.

Det hjelper ikke mye med bunad og fest når du vet at alt du har jobbet for å bygge opp kan være tapt.

- Vi har bygget opp databasen over åtte år. Vi har oversikt over alle legekontor i landet og selger informasjonen videre til legemiddelfirmaer. Vi har papirer, disker og back – up system, men alt ligger på kontoret, sier hun og ser opp mot bygget. Det er et trist syn. Røyk velter ennå ut. Det renner vann overalt.

Enda verre nå

Dette har Eva opplevd før. Sammen med daglig leder Tone Øyen har hun opplevd bybrannen på Nordre. Den gangen ble firmaet de to kvinnene driver sammen, rammet av store vannskader.

LES OGSÅ: Neppe slukket før i morgen

Og nå er det altså enda verre. Vi hadde funnet den mest brannsikre brygga i byen. Dette skulle ikke skje, sier Tone Øyen. Familie og venner står rundt de to og støtter. Det er likevel vanskelig å trøste.

Fikk beskjeden i natt

- Dette skulle de sluppet, sier Stein Erik Brekke, mannen til Eva Lagodmos.

De to kvinnene fikk beskjeden i natt. Ingen av dem fikk lov til å gå inn på kontoret. Tone har i flere timer vært vitne til at alt har gått opp i røyk. . Ingenting ble reddet ut, bortsett fra serveren som skadesikringsfirmaet har båret ut. Nå står serveren til tørk. Mandag får de svar på om det er videre grunnlag for bedriften deres.

HER ER ALT OM BRYGGEBRANNEN