Kommunaldirektør Håkon Grimstad er forberedt på at diskusjonen om hvordan bryggene skal bygges opp kommer snart, men mener dagen i dag ikke er den rette. Foto: GLEN MUSK

Han er tilbake på brannstedet. Allerede klokken halv fire natt til 17. mai var Grimstad i Fjordgata og betraktet bryggebrannen.

- Dette er kjempetrist. De ødelagte bryggene var en del av perlen i bryggerekken. Brannvesenet har gjort en fantastisk innsats. Ilden kunne lett ha spredt seg til nabobryggene.

LES OGSÅ: Neppe slukket før i morgen

Kommunaldirektøren er spesielt glad den såkalte Smith-brygga på hjørnet berget.

Både nr. 78 og 80 hadde sprinkleranlegg.

- Men det hjelper ikke når det brenner på utsiden, påpeker Grimstad.

Han sier det ikke er aktuelt med noe krisemøte i kommunal regi etter bryggebrannen. Grimstad vil legge frem en foreløpig redegjørelse til formannskapet på tirsdag. Om det blir noen møter om brannen i morgen, er ennå ikke avklart.

HER FINNER DU ALT OM BRYGGEBRANNEN

Kommunaldirektøren sier det er helt på sin plass å reise en debatt om hvordan man kan sikre trebyen Trondheim bedre, etter at tre originale og unike brygger i verneområdet er gått tapt.

Har flere spørsmål

- Jeg står igjen med noen spørsmål. Vi bør nok tenke brannsikring på en annen måte. Men det er ingen enkel løsning på hva som kan gjøres bedre. Dette var jo relativt nyoppussede gårder.

Grimstad understreker at han er veldig glad for at ingen personer kom til skade.

- Hvordan skal gårdene bygges opp igjen?

- Debatten kommer, og det ganske snart. Men jeg synes ikke dagen i dag er den rette for å tenke gjenoppbygging.

- Har brannvesenet nok mannskap og materiell?

- Det vil alltid bli en diskusjon om nytt materiell som skjærslukkere, og det er en grei diskusjon vi kan ta. Her ble det pøst på med 160 liter ferskvann i sekundet og i tillegg pøste sjøbrannsprøyta på med vann fra Kanalen. Som under Nordre-brannen i 2002 trodde vi det skulle gå bra. Likevel gikk gårdene tapt, sier kommunaldirektør Håkon Grimstad.

Slukkingsarbeidet pågår fortsatt i Fjordgata. Foto: CHRISTER S. JOHNSEN
Slukkingsarbeidet pågår fortsatt i Fjordgata. Foto: GLEN MUSK