Ifølge et vitne adressa.no har vært i kontakt med, hørte vedkommende et høyt smell og observerte sort røyk fra brannstedet klokken 00.20 i natt.

Flere brannbiler, politipatruljer og ambulansepersonell rykket ut til Skanskas anlegg på Leangen.

Politiets innsatsleder, Anlaug Oseid, bekrefter at det har vært flere eksplosjoner inne på anleggsområdet.

Fryktet spredning til dieseltanker

Fagleder ved Trøndelag brann- og redningstjeneste, Stein Yttereng, opplyser at det brant i en konteiner som inneholdt ni gassflasker med acetylen og oksygen.

- To eller tre flasker har eksplodert. Vi fryktet en stund at brannen skulle spre seg til to dieseltanker, sier Yttereng.

Ifølge brannvesenet skal flaskene i utgangspunktet være tomme. Grunnet at det fortsatt kunne være noe gass igjen i flaskene, tok de ingen sjanser og stengte av området. Dette berørte togtrafikken, da jernbanen ble stengt noen timer i natt. Jernbanen ble åpnet igjen etter at brannvesenet sikret konteineren ved å legge matter over den.

Ved 4.30-tiden fikk mannskapet brakt bort flaskene slik at det ble trygt å oppholde seg i området igjen, opplyser operasjonsleder Håvard Simonsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Det sentrale åstedet er fortsatt sperret av brannvesenet, påpeker Simonsen.

Evakuert fra brakke

Mellom ti til tolv personer befant seg inne i en av Skanskas brakker inne på området da det smalt. Ingen av dem har kommet til skade og ble evakuert fra stedet, opplyser politiets innsatsleder.

Ved 2.30-tiden får adressa.no opplyst at flammene er slukket, men at brannvesenet ikke har fått oversikt over varmeutviklingen i flaskene. Derfor ble det innført en sikkerhetperiode på 48 timer, opplyser Yttereng.

Området ble sperret av sammen med deler av jernbanen da brannvesenet fryktet flere eksplosjoner inne på anleggsområdet. Foto: MADS SAURSTRØ