Formannskapet i Trondheim vedtok tirsdag at ordføreren nå skal søke hjelp hos statsråd Tord Lien for å forhindre at oljeselskapet Det norske flytter noen av stillingene til de som skal drive oljefeltet Ivar Aasen fra Trondheim til Stavanger.

Høyres Berit Tiller tok opp saken i møtet, og fremmet forslaget som ber ordføreren søke hjelp hos statsråden.

Stortinget har tidligere vedtatt at driftsorganisasjonen for Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen, som opereres av Det norske, skal ligge i Trondheim. For kort tid siden ble det kjent at oljeselskapet nå flytter flere stillinger til Stavanger, og Trondheim kommune mener dette er et brudd på forutsetningene som Stortinget har lagt for driften av feltet.

Svært utilfredsstillende

- Forrige torsdag møtte selskapet i formannskapet for å orientere om sin virksomhet i Trondheim. Det ble en spesiell opplevelse. De møtte et samlet formannskap som er svært positive til selskapets virksomhet i Trondheim, og de fikk god innsikt i formannskapets bekymring for planene om å flytte stillinger til Stavanger. Men ledelsen ville ikke svare på noen spørsmål rundt denne saken, og ville ikke forholde seg til at Stortinget har vedtatt at driftsorganisasjonen skal ligge i Trondheim. Møtet med ledelsen i Det norske gir grunn til bekymring, og derfor er det naturlig at vi kontakter statsråden for å sørge for at Stortingets vedtak opprettholdes, sa Berit Tiller i formannskapets møte.

Tiller mener ledelsens opptreden i møtet med formannskapet i forrige uke ikke bekreftet at oljeselskapet deler synet på at driftsorganisasjonen for Ivar Aasen-feltet skal ligge i Trondheim.

- Det er svært utilfredsstillende at det oppstår en slik uklarhet, sa Berit Tiller.

Hun fikk støtte fra en rekke andre i formannskapet. Aps kommunalråd Marek Jasinski deler Berit Tillers oppfatning av informasjonsmøtet med ledelsen i selskapet.

- Vi ble ikke beroliget av dette møtet. En slik kontakt med olje- og energiministeren er derfor på sin plass, sa Jasinski.

LES OGSÅ (LEDER): Det norske har et forklaringsproblem

Stemte imot

Forslaget om å søke assistanse fra Tord Lien ble vedtatt mot en stemme. Varaordfører Hilde Opoku (MDG) støttet ikke forslaget.

- Vi kan ikke støtte forutsetningene i vedtaket om økt satsing på oljevirksomhet. Miljøpartiet ønsker en annen utvikling for norsk oljeindustri og utvikling av andre arbeidsplasser i Trondheim. Men la meg legge til at når vedtaket om drift av Ivar Aasen-feltet først er fattet, så støtter vi at disse arbeidsplassene kommer til Trondheim slik Stortinget har fastsatt, sier Opoku.