Utenfor rådhuset sto motstanderne med fakler og løpesedler i et siste forsøk på å stanse vedtaket om å legge hallen på Nidarø, der dagens Trondheim Spektrum ligger. Inne i salen debatterte  tilhengerne og motstanderne lokalisering av den omstridte hallen.

36 av 67 for

Voteringen i bystyret viser at Ap, KrF, Frp og Sp stemte for å gå videre med planene for en ny storbyhall på Nidarø. Av bystyrets 67 medlemmer stemte 36 for å gå videre med Nidarø-alternativet. Det er samtlige representanter fra Ap, KrF, Sp og Frp som utgjør flertallet i denne saken.

Et mindretall bestående av Høyre, SV, Venstre og De Grønne gikk inn for et forslag som i realiteten betyr stans i planene for Trondheim Spektrum på Nidarø, og at storbyhall på Sluppen skal utredes nærmere. Rett før møtet ble det klart at også Pensjonistpartiet sluttet seg til denne alliansen. Rødt hadde derimot et eget forslag, de ønsker ikke storbyhall i det hele tatt.

Neste behandling i februar

Med dette stemmetallet har flertallet 36 stemmer bak seg. Det betyr at hvis flertallet skulle vippe over mot Nidarø senere, må både KrF og Senterpartiet velge å skifte side - eventuelt Fremskrittspartiet. Men det er det minst sannsynlige alternativet fremfor den neste behandlingen 16. februar neste år. Da skal reguleringsplanen vedtas og alle innsigelser må svares opp. Februarmøtet vil dermed gi det endelige svaret på om det blir storbyhall på Nidarø.

Et flertall i bystyret i Trondheim har vedtatt at den nye storbyhallen skal lokaliseres på Nidarø. Slik ser Trondheim Spektrum for seg den nye hallen. Foto: LINK arkitektur AS