Onsdag, to dager etter den opprinnelige planen, ble nok et kjørefelt på Elgeseter bru i Trondheim stengt. Samtidig stenges Klostergata mellom Vollabakken og Studentersamfundet.

Dermed er det kun ett kjørefelt i hver retning over brua. Det blir også gang- og sykkelvei kun på den ene siden, hovedsaklig på samme side som Studentersamfundet.

Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding onsdag morgen.

God flyt

Arbeidet på brua har foregått siden 1. juni da vegvesenet stengte ett kjørefelt. Vegvesenet uttrykte da bekymring for trafikkflyten.

- Vi er bekymret for framkommeligheten til bussene fordi kollektivfeltet forsvinner, sa byggeleder Martin Myhre i en pressemelding da. Akkurat dét har imidlertid gått over all forventning.

- Vi var bekymret for trafikkavviklingen da vi startet arbeidet i juni, men det har gått over all forventning, sier byggeleder Martin Myhre nå.

Må finne nye veier

Stengingen av Klostergata betyr at det ikke vil være mulig å svinge til venstre opp forbi Studentersamfundet når man kommer fra sentrum. Trafikk som kommer fra Singsaker/Gløshaugen kan tilsvarende ikke kjøre til høyre over Elgeseter bru, og må finne andre veier inn mot sentrum.

I fjor var det kjørebanene som ble utbedret, mens det nå i år er gang- og sykkelveiene som får en rehabilitering. Arbeidet foregår frem til 16. august.

Her kan du lese mer om arbeidet som skal gjøres.