Sparebank 1 SMN har i samarbeid med Trøndersk Matfestival kåret Rørvik Fiskemat til Årets lokalmatprodusent.

- Jeg ble litt paff og veldig overrasket, jeg hadde ikke trodd at vi skulle vinne denne prisen, sier Sunniva Nicolaisen, økonomisjef i Rørvik Fiskemat.

- Veldig stolt

- Vi har jobbet knallhardt de siste årene for å få frem Rørvik-merket og styrke økonomien. Det er veldig gøy at vi blir lagt merke til, og vi er utrolig stolte, sier Nicolaisen.

Rørvik Fiskemat har økt omsetningen fra 18,4 millioner i 2013 til 20 millioner kroner i 2014, og det er nettopp dette som er årsaken til at de stikker av med næringsprisen.

Det er andre året SMN deler ut næringsprisen.

- Dette er veldig fortjent. En økning i omsetningen på ti prisent fortjener anerkjennelse. Selskapet har hatt stort fokus på både produktutvikling og design som har fungert utmerket, sier Vegard Helland, konserndirektør i Sparebank 1 SMN.

Lokal mat er populært

Den ofisielle overrekkelsen av prisen blir delt ut torsdag kveld på en bankett i Sparebankens lokaler for deltakerne på Matfestivalen.

- Det er interessant å se at veldig mange lokalmatprodusenter har kraftig vekst i omsetningen. Det betyr at det er en stor interesse for produktene som produseres og at det absolutt finnes vilje til å betale litt ekstra for å få mat med lokalt særpreg, sier Helland.

Andre lokalprodusenter som var vurdert til prisen var blant annet Heimebakst ANS og Hitra Gårsdmat.