Alle bedrifter med regnponcho-post på reklamebudsjettet sitt var representert da publikum strømmet til Festningen i sekstiden onsdag kveld.

Men da konserten kom skikkelig i gang, var det slett ikke bruk for regnklær. Himmelen tørket da artistene begynte å komme på scenen og stemningen blant publikummerne steg ennå noen hakk.

Ventet på Sommerkroppen

Og hvem ventet de på?

- Mads Hansen. Selvfølgelig. Sommerkroppen 2018, hvinte jentene på første rad og fortalte hvor kjekk og sexy de synes Mads Hansen er.

«Sommerkroppen» til tidligere fotballspiller Mads Hansen er resultatet av et tapt veddemål i Spårtsklubben på VGTV.

Sol, øl, smiler til kamera: Strykertrioen Trio no Treble, bestående av Lars Marius Hølås, Eivind Rossbach Heier og Jostein Bolås Brødreskift kompet Mads Hansen på scenen. Trondheimskoret Urban Voices koret «Gidder ikke trene, når jeg kan operere»

Hva handler sangen om da?

- ØL, sier Håkon på åtte selvsikkert.

Håkon Hollingen Torske (8), Jonas Hollingen Torske (4) og mamma Siril Hollingen reiste til Trondheim fra Sunndalen for å gå på konsert.

- Om å operere! Det er en skikkelig kul sang. Den er bare helt perfekt, sier Lea, som hadde stilt seg opp helt fremst ved barrikadene, med «MADS» i panna, for å se mannen bak årets sommerlåt i Norge.

Lea Hovdal, Rikke Tronæs Moe og Vilde Pedersen mener at Mads Hansen og sommerkroppen hans er helt perfekt.

Oppvarminga hjalp

Men før eks-fotballspilleren, fotballkommentator, og nå one-hit-wonder, Mads Hansen, skulle på scenen til siste låt - skulle det hoies og heies. Publikum fikk oppvarming og opplæring i sang og applaus.

Luis Fonsi sin «verdensplage» fra fjorårets sommer runget på anlegget. Et høyt mumlende publikum ladet opp til refrenget og brølte samstemt det ene ordet alle kan av låta «Despacito».

Jim Martinsen, Gabriel Morch (10), Bjørn Einar Morch, Anine Morch (7), Lise Kjønnøy og Emilie Kjønnøy reiste til byen fra hytte på Oppdal.

Programleder, Martin Holmen, fremkallet ungpikehylene fra golden circle foran scenen. Han takket Trondheim for oppmøtet, tross regnskyllet rett før konsertstart.

Da været tørket opp, var publikum allerede varme.

Sara Flem Habberstad, Izabelle Wik Rognes, Marthe Egelie, Kyra Bjerke, Mathilde Eide, Isabel Haugen og Baban Agooshi venter på Mads Hansen og sommerkroppen hans.

Familievennlig konsertopplevelse

VG-lista er et familiearrangement med fokus på publikummernes sikkerhet og barnas trygghet. Og konserten trekker folk fra hele Midt-Norge.

- Vi kom helt fra hyttetur på Oppdal for å være her, fortalte kristiansunderen Gabriel Morch (10).

Før konserten hadde familien lagt turen innom IKEA og etter hans mening var Kristiansten festning og VG-lista den absolutte høydaren.

- Fordi Mads Hansen er så kul og låta passer så bra. Han synger jo om sommer og nå er det sommer!

Godt oppmøte

Arrangøren er godt fornøyd med oppmøtet. De hadde forventet 10 000 besøkende på forhånd.

- 11 000 er tallet jeg har fått fra sikkerhetsfolkene våre, sa presseansvarlig Malene Holmaas Bjørgaas etter konserten.

- Det er vi veldig fornøyde med. Og så er jeg glad for at det var opphold hele tiden og god stemning. Kristiansten festning er flott!