Sist lørdag ble mannen varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud samt isolasjon i Sør-Trøndelag tingrett. Han anket avgjørelsen til lagmannsretten, som besluttet å korte ned tiden i varetekt med én uke. Fengslingsperioden går ut fredag ettermiddag. Politiet har imidlertid ennå ikke tatt stilling til om 39-åringen skal fremstilles for ny fengsling.

– Vi har dette spørsmålet til vurdering, sier politiadvokat Mette Kollstrøm.

Normalt må politiet varsle tingretten innen klokken 10.00 samme dag, hvis de ønsker å fremstille siktede for fengsling.

Klausulerte dokumenter

Mannens forsvarer,Terje Engebretsen, vil ikke si noe om hvordan klienten stiller seg til siktelsen. Han vil heller ikke si noe om gjerningsbeskrivelsen i siktelsen mot mannen. Han viser i den forbindelse til at retten har forbudt offentlig gjengivelse av kjennelsene i saken samt at politidokumentene i saken er klausulerte.

Torsdag bekreftet politiet at det var Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) som var funnet død i Nidelva kvelden før. Politiet etterforsker dødsfallet som en drapssak, og et samboerpar (34 og 47) er siktet for drap eller medvirkning til drap. De er begge varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud – to av disse i isolasjon.

Ingen nye siktede

Samboeren (51) til den drepte 48-åringen er også siktet for bevisforspillelse i forbindelse med saken, men nekter straffskyld. Han ble varetektsfengslet i to uker, og har fortsatt en uke igjen av varetektsperioden.

Ifølge Kollstrøm er det ingen nye siktelser i forbindelse med den pågående drapsetterforskningen.