Det enkle er ofte det beste. I alle fall for de som har valgt å gifte seg i Lademoen kirke i Trondheim på lørdag. Der blir en seremoni unnagjort på omtrent 15 minutter den dagen.

- Konseptet «drive in-vigsel» har tatt helt av. 20 par skal gifte seg, og vi er tre prester som vier, sier sokneprest Stein Ellinggard.

Stor etterspørsel

I utgangspunktet var det satt av tre timer til seremoniene, men på grunn av stor etterspørsel har de utvidet arrangementet med én time.

Det har i alt kommet litt under 30 henvendelser, og noen må derfor vente til høsten med sitt drive in-bryllup.

- De ble veldig skuffet da vi måtte sette en strek, men vi har sagt at de som allerede har skrevet inn vigselsdagen i ringene sine må få gifte seg den dagen uansett, sier Ellingaard.

Les også: Rapport: – Kirkevalget ikke dominert av «kirkefremmede»

Stor etterspørsel

Til tross for kjapp gjennomføring, lover soknepresten god bryllupsstemning i kirka. Kirka skal pyntes med blomster og lys, og bryllupskake og kaffe settes fram.

- Rosenborg bakeri stiller med bryllupskake. Det er artig at vi har fått med oss det lokale næringslivet på laget også, sier soknepresten.

Parene som skal gifte seg kommer fra hele landet. Blant annet fra Bardu, Ålesund, Hamar og Lade.

15 gamle kjoler ble til ti nye da studenter ved Makeup & Styling laget brudekjoler i vintagestil. Årets bryllupsmote sier gjenbruk og redesign

Drop in-dåp

Det er ikke første gang Lademoen kirke gjør noe så utradisjonelt. Ved flere anledninger har de, som en av de første kirkene i Norge, arrangert drop in-dåp, som både ung og gammel benyttet seg av.

Bakgrunnen for initiativet var de synkende dåpstallene i kirka. Og det står enda verre til for bryllupstallene.

- Færre og færre gifter seg. Bryllup koster mye, og det ligger mange forventning rundt at vielsen skal være stor og flott. Mange kvier seg derfor for å gifte seg, selv om de kanskje kunne tenkt seg det. Vi ønsker å gi folk muligheten til å sette en ramme rundt samlivet sitt. Selv om man har vært samboere i 20 – 30 år, sier soknepresten.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Det er ikke første gang Lademoen kirke gjør noe så utradisjonelt. Ved flere anledninger har de, som en av de første kirkene i Norge, arrangert drop in-dåp, som både ung og gammel benyttet seg av. På bildet: diakon og menighetspedagog Brit Ninni Fossli, menighetsforvalter Jørn Lænn, menighetsleder Marie Gonzalez og sokneprest Stein Ellingaard. Foto: Nils Toldnes