Det kom frem i førstestatsadvokatens prosedyre i ankesaken i Frostating lagmannsrett.

Les også: I går skulle hun vitne - i dag vil hun bli fremstilt for åtte uker i varetekt

Natt til torsdag 16. januar 2014 ble Vibeche Sofie Falck Danielsen drept i leiligheten sin i Kjøpmannsgata i Trondheim. Den 49 år gamle mannen ble i desember i fjor dømt til 14 års fengsel for forsettlig drap og likskjending i Sør-Trøndelag tingrett.

Les også: Fant T-skjorte med blodflekker forenelig med vold

Soknes mener at mannen fortjener ett års fradrag fra straffen etter den nye vendingen saken tok i lagmannsretten tirsdag.

Den 49 år gamle mannen trakk da anken over skyldspørsmålet, erkjente drapet og snakket sin eks-samboer inn i saken. Han hevdet at hun slo Falck Danielsen med øks flere ganger, mens han selv holdt bena hennes fast.

Ankesaken har etter dette handlet om straffutmålingen.

- Det som må komme til uttrykk i straffutmålingen, er at forklaringen har medført at saken har blitt bedre opplyst. Han har gitt oss innblikk i et hendelsesforløp som vi ikke ville ha fått innblikk i på en annen måte, og det blir nå mulighet for å stille nok en person til ansvar for noe hun sannsynligvis har begått, sa Soknes.

Den personen Soknes hentydet til er 36-åringen, som i ettermiddag ble varetektsfengslet i åtte uker. Eks-samboeren til 49-åringen ble etter hans forklaring siktet for drap eller medvirkning til drapet på Falck Danielsen. Kvinnen nekter straffskyld.

Les også: - Jeg tenker at han vil slippe unna selv

Mener elleve års fengsel er riktig

- De tekniske bevisene indikerer at forklaringen min klient har gitt, er så riktig som den kan være, sa 49-åringens forsvarer Steinar Wiik Sørvik i sin prosedyre, før han fortsatte:

- Det viktigste i denne saken er at han oppklarer denne gåten, dette drapet. Han erkjenner også befatning med drapet. Han gir svarene, som nok statsadvokaten visste svarene på, men ikke kunne bevise. Der fikk man løsningen slik at man kan gjøre om den tidligere henleggelsen av saken mot NN (navnet på 49-åringens eks-samboer journ.anm).

Forsvareren fortsette med å oppfordre lagmannsretten til å vise at en slik tilståelse må verdsettes.

- Jeg mener at den riktige straffen burde vært elleve år, sa han og la til:

- Det bør sendes et signal om at det skal lønne seg å tilstå.

Wiik Sørvik ba deretter retten om å behandle klienten på mildeste måte.

Les også: Kvinne (36) siktet for drap