Det er tradisjon for samboerparet Kristine Brungot og Olav Reberg på Løkken Verk å lage pepperkakehus før jul. Denne gangen ble prosjektet litt større enn planlagt, og de måtte innhente ekstern hjelp i Kristines foreldre, Karin og Kjell.

- Det ble et langt prosjekt. Vi brukte 17 timer over to dager. Tolv timer lørdag og fem timer søndag, sier Kristine, som innrømmer at det er hun som den ivrigste av pepperkakehusmakerne.

- Jeg synes det er veldig artig, så det var ikke vanskelig å holde på så lenge. De andre ble kanskje litt lei, men de fikk da matpauser, ler Kristine.

Vi vil se ditt pepperkakehus også: Tagg bildene med #adressa på Instagram, eller send på e-post til: webred@adresseavisen.no

Satt sammen med limpistol

Det gikk med omtrent fem kilo pepperkakedeig og to kilo melis til huset. Og for å sette bitene sammen har de brukt limpistol.

- Jeg har hørt så mange skrekkhistorier om folk som bruker smeltet sukker, så det ville jeg ikke bruke. Dessuten tørker lim fortere, og da er det enklere å sette sammen huset.

Pepperkaker formet som F35-jagerfly er blitt en julehit.

At limet utelukker muligheten for pepperkakehusfråtsing senere, er ikke så viktig.

- Jeg har ikke hjerte til å knuse det før etter nyttår. Det kommer sikkert til å stå ut januar også, og da blir det ikke noe særlig å spise, sier hun.

Hvert år lager Heidi Tørum og Stian Schjølberg et stort pepperkakehus og gir det til barneavdelingen ved St. Olavs Hospital.

- Alle kan klare det

Brungot er nøye på juledekoren også ellers i huset, men det viktigste for å komme i julestemning er pepperkakehuset og juletreet.

Og hun sier at alle kan klare å lage et slikt pepperkakehus.

- Det gjelder bare å ha litt tålmodighet, sier hun.

17 timers tålmodighet!

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Teamet som hjalp til med pepperkakehuset har fått navnene sine foreviget (i alle fall til januar) på produktet. Foto: Privat
Det gikk med omtrent fem kilo pepperkakedeig og to kilo melis til huset. Og for å sette bitene sammen har de brukt limpistol. Foto: Privat