De to drapsiktede ble onsdag varetektsfengslet i fire nye uker. Begge er siktet for å ha drept Vibeche Sofie Falch Danielsen i januar.

Grunnen til det er at retten mener det er bevisforspillelsesfare i saken, på grunn av at de to siktede kan påvirke hverandres forklaring hvis de blir løslatt, ettersom ingen av de to har forklart seg om selve drapshandlingen ennå.

Samtidig gir ikke analyseresultatene fra Kripos eller fra sakkyndig i Folkehelseinstuttet svar på hvem som har utført selve drapshandlingen, ifølge kjennelsene.

Truet samboeren

I begge kjennelsene kommer det frem at den siktede kvinnen skal ha skrevet to brev som retten oppfatter er til sin medsiktede samboer. Disse brevene ble funnet på fengselscellen til kvinnen, uten at de er sendt til ham.

Ifølge kjennelsene skrev hun:

«Du kan prate meg inn i dette, eller ut ... » og «Du kan snakke meg ut av dette eller inn i det. Men hvis du velger deg selv og drar meg inn i detta blir du faan meg ikke gammel XXXX (de fire første bokstavene i navnet til samboeren - journ. anm).»

- Hva tenker du om at brev fra den siktede kvinnen brukes til å underbygge at din klient må få forlenget varetekt?

- Min klient har ikke bedt den medsiktede skrive noe til ham, svarer mannens forsvarer Christian Wiig.

Etterforskningen nær slutten

Begge de to siktede retten før fengslingen at han aksepterte at han ble fengslet i fire nye uker, uten rettsmøte. Samboerparet har vært i varetekt siden 18. januar.

- Når min klient ikke ønsker å forklare seg er han forberedt på å være i varetekt til saken er påtaleavgjort, sier Wiig.

Han påpeker at klienten har en lovbestemt rett til ikke å forklare seg.

I tillegg til fire nye uker i varetekt, ble begge de to underlagt brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

Videre kommer det frem i kjennelsene at etterforskningen av saken nærmer seg slutten.

Adresseavisen har ikke lyktes med å komme i kontakt med kvinnens forsvarer onsdag.