Kasper Nystrøm, som går i første klasse på Charlottenlund videregående skole, kan vinne verdens største fotokonkurranse. Han er en av de nominerte i kategorien «miljø» i årets Sony World Photography Awards.

- Læreren vår oppfordret oss til å ta bilder i sammenheng med fotokonkurransen slik at vi kunne sende dem inn. Etter en stund fikk jeg beskjed om at bildet mitt var plukket ut blant topp 50, forteller Nystrøm.

Vellykket skoleprosjekt

Det var i forbindelse med et fordypningsprosjekt i medier og kommunikasjon at Kasper Nystrøm tok fotografiet som nå er plukket ut som et av de femti beste bildene innenfor sin kategori. Bildet hans er tatt på det gamle, nedlagte Lier mentalsykehus.

- Jeg var i Oslo i juleferien, og bestemte meg for å dra til Lier for å fotografere. Jeg er veldig opptatt av bilder med ettpunktsperspektiv, så det var det jeg ønsket å gjøre med mitt bidrag. Det er veldig moro at fotografiet har blitt lagt merke til, sier han.

Bildet vil etterhvert publiseres på nettsiden til World Photography Organisation, som arrangerer konkurransen. Det synes den unge fotografen er veldig spennende.

- Jeg har drevet med fotografi i et par år nå, og det er veldig hyggelig å få oppmerksomhet for arbeidet mitt.

- Veldig imponerende

Fredrik Myklebust, lektor i medier og kommunikasjon ved Charlottenlund VGS, forteller at det er en imponerende oppnåelse å bli plukket ut i fotokonkurransen, spesielt med tanke på Nystrøms unge alder.

- Det er kjempegøy og veldig imponerende når engasjerte elever som legger en ekstra innsats i arbeidet sitt får en slik anerkjennelse, sier han. Myklebust forteller også at det å jobbe opp mot konkurranser som dette er bevisste valg fra lærerne, fordi avdelingen har som mål å få elevene til å jobbe med prosjekter som kan ha bruksverdi.

- Vi bruker å oppfordre til at elevene jobber med prosjekter som kan brukes, for eksempel i form av konkurransebidrag eller videosnutter som kan sendes på kino.

Han håper dette vil være med på å skape enda mer interesse og motivasjon hos Nystrøm og andre fotointeresserte elever.