I uke 41, mandag 6. oktober til fredag 10. oktober, er det høstferie i Trondheim. Her er tipsene til morsomme aktiviterer for barna på hjemmebane:

1. Legofestival på Vitensenteret: Den årlige festivalen der barna kan bygge opp fantastiske figurer av legoklosser arrangeres 4. til 19. oktober. Årets tema er: «Hva trenger man for å overleve på en fremmed planet?»

2. Bymarka: Nær byen ligger mange, fine turområder. Bymarka byr på 300 kilometer med stier, og kan tilfredsstille de fleste behov, også barnevogntrilling. For mer informasjon om ulike løyper kan man se på ut.no.

3. Sverresborg folkemuseum: Museet har påmeldingskurs i drama og teater for barn i høstferien. Frist er 1. oktober. Det arrangeres også dagkurs i sløyd. Ellers er det vanlige åpningstider, og helgeprogrammet byr på sangleker og dans på lørdager, og eventyrstund på søndager. For mer informasjon se folkemuseets hjemmesider.

4. Rockheim: Det nasjonale museet for populærmusikk har åpent alle dager utenom mandag. I høstferien er det barnas time hver dag klokken 12.00.

5. Kino: I høstferien kan man blant annet se to norske storsatsinger på Trondheim kino: Filmen Beatles basert på Lars Saabye Christensens roman med samme navn, og Kaptein Sabeltann og slutten i Lama Rama. Begge filmene har 7 års aldersgrense. Animasjonsfilmen Gubben og Katten - Magekråker og bestevenner går også på kino, og er egnet for alle. For fullstendig program se filmweb.no.

6. Voll besøksgård: På Moholt kan man hilse på dyr som hester, kyr, sauer, geiter, høns og kaniner. Fjøset er åpent fra klokken 10.00 til 15.00 mandag til fredag. På søndager arrangeres «Åpen gård» klokken 11.00 til 15.00.

7. Pirbadet: Norges største innendørs badeanlegg er åpent alle dager. I helgene åpnes det ene helsebadet opp for småbarnsfamilier fra klokken 12.00 til 15.00, og bassenget blir fylt opp av badeleker.

8. Ringve musikkmuseum: Under museets åpningstider fra tirsdag til søndag klokken 11.00 til 16.00, kan man gå rundt på egenhånd og se flere utstillinger. 5. oktober åpner en ny utstilling med navnet «Folkemusikk og nasjonalisme».