De Grønnes nasjonale talskvinne og bystyremedlem for De Grønne i Trondheim, Hilde Opoku, har merket presset for å velge side i Trondheims-politikken. Det synes hun er underlig.

- Hvis Rita vil bli ordfører, blir hun det. Det er opp til Rita nå å levere på miljø og klima. Raymond Johansen har i Oslo vært tydelig på at Ap vil levere på dette feltet der. Jeg synes Ap i Trondheim kunne gjøre det samme. Så nå er det opp til Rita, ikke opp til oss.

- Men det er kanskje ikke rart dere får tyn for å være utydelige om hvem dere vil ha, når dere sier at dere snakker med alle og er blokkuavhengige?

- Jeg er forundret over det fordi vi er veldig tydelige på vår politikk. Vi ønsker å få politiske resultater, og går dit vi får det. Vi vil ikke bli tatt for gitt, sier Opoku og nevner klimamål, sosiale boligbygg, solcellepanel på skolebygg, psykisk helse, tilrettelegging for urban matproduksjon og bybane som viktige saker de vil ha gjennomslag for.

- Men det er vel ikke miljøpolitikken dere blir kritisert for å være utydelig på, det er vel hvem som skal styre byen?

- For oss er det uaktuelt å samarbeide med Frp. Det er det også for Venstre. Dermed er det ikke så mange andre sannsynlige løsninger enn at vi fortsetter i den koalisjonen vi er i dag, hvor vi med to representanter har oppnådd gode resultater.

- Så Høyres Yngve Brox får neppe noe besøk av deg tirsdag morgen?

- Jeg kommer til å ringe Yngve etter valget uansett, såpass tett er vi i Trondheims-politikken. Men sannsynligheten for at vi fører noen politiske samtaler er veldig liten. Vi kommer først til å gå til dem vi har samarbeidet med i 12 år. Er vi fornøyd med det vi hører der, stanser vi, forsikrer Opoku.