Moren gjorde det klart at hun synes det er rart at den drapstiltalte 48-åringen satt alene på tiltalebenken, og ikke sammen med sin eks-samboer (35) som tidligere var drapssiktet i saken.

- Jeg innrømmer at jeg synes det er påfallende at det bare er en tiltalt her, sa moren som har fulgt hvert minutt av straffesaken.

- Et spørsmålstegn

Drapssaken mot 35-åringen ble henlagt etter bevisets stilling i sommer. Påtalemyndigheten tiltalte henne heller ikke for å ha vært med å på frakte liket til Nidelva, der det ble dumpet.

Ifølge straffelovens paragraf 132 kan man nemlig straffritt fjerne spor eller motarbeide en etterforskning, hvis man gjør dette for hindre at «noen av sine nærmeste» blir utsatt for straff. I dette tilfellet var den «nærmeste» 35-åringens daværende samboer.

- Jeg har fått forklart og har lest paragrafen, men jeg er like forbasket et spørsmålstegn, sa moren, som også hadde håpet at den tiltalte ville kaste litt mer lys over hva som skjedde i leiligheten drapsnatten i løpet av hovedforhandlingen.

- Det hadde vært bedre for oss og Vibeches barn, sa moren.

- Tøffe detaljer

Advokat Sigrun Dybvad er bistandsadvokat for Falck Danielsens mor, voksne sønn og mindreårige datter. Hun sier at det har vært tøft å følge saken for moren og sønnen til avdøde.

- Det å følge en slik sak gjennom mange dager er som en mental maraton. Det har vært mange tøffe detaljer som skal fordøyes. De har heldigvis hatt et godt nettverk her i retten, så da har de noen å snakke med i ettertid. Det tror jeg er viktig, sier Dybvad.

Både søsteren og broren til Vibeche Sofie Falck Danielsen har fulgt rettssaken. Det har også besteforeldre og faren til den voksne sønnen samt nære venner, opplyser Dybvad.

Dom i straffesaken faller 3. desember.