- Hun har en veldig relevant og spennende bakgrunn. Hun var med og startet Senter mot arbeidslivskriminalitet, hun kjenner regionen og har gode skussmål. Jeg gleder meg til å få henne på laget, sier Hauglie til adressa.no

Dagens direktør: Vant mye kompetanse ved å flytte til Trondheim

- Spilte det noen rolle at hun bor i regionen?

- Det er bra at hun gjør det. Vi var opptatt at direktøren skulle være fra regionen. Det var for øvrig mange gode lokale søkere. Men Trude Vollheim Webb er først og fremst ansatt fordi hun er dyktig og for sin relevante erfaring. Som sjef for Skatt Midt-Norge er hun leder for nesten like mange som i Arbeidstilsynet. At hun bor i Stjørdal er en tilleggbonus.

Trude Vollheim Webb var ligningssjef i Stjørdal frem til 2007 da hun ble regiondirektør for Skatt Midt-Norge. Hun har en bachelorgrad i økonomi- og maskiningeniør-fagene, og et grunnfag i fysikk. Hun har også en Master i Public Administration. Opprinnelig kommer Webb fra Vestbygd i Lødingen kommune i Nordland.

Den nye direktøren i Arbeidstilsynet tiltrer på nyåret.

Stillingen hadde 23 søkere, 16 menn og syv kvinner. Stillingen ble lyst ut i slutten av september, etter at dagens leder Ingrid Finboe Svendsen ble ny ansatt som ny sjef for Thomas Angells stiftelser i Trondheim.

Finboe Svendsen har vært sjef for Arbeidstilsynet siden hovedkontoret ble flyttet fra Oslo til Trondheim i 2006. Det vakte reaksjoner da stillingsutlysningen ikke sa noe om om arbeidssted eller bosted for den nye toppsjefen. Nå har altså Kongen i statsråd ansatt en som allerede bor i Trøndelag.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie sier hun er glad for å ha Webb «med på laget». Foto: KIM NYGÅRD
Ingrid Finboe Svedsen går over i stillingen som sjef for Thomas Angells stiftelser. Foto: TERJE VISNES, adressa