Kurderen Aziz Nasuti (34) kom som student til Trondheim i 2007. Det første han gjorde var å kjøpe et kamera.

- Jeg visste at Norge var et vakkert land med vakre landskap og fine farger, sier Nasuti, som opprinnelig er fra Mahabad i Iran.

Følg Adresseavisen på Instagram

Liker bruer og Domen

Fotografering har vært en lidenskap lenge, men i Norge tok det helt av.

- Jeg begynte med et enkelt kamera, men nå har jeg et avansert Sony-kamera med mange linser. Jeg har også forbedret fototeknikken betraktelig, sier han.

I 2013 ble han ansatt ved Norges geologiske undersøkelse (NGU). På jobben handlet det meste om sokkelgeofysikk, mens på fritiden var det kun fotografi som gjaldt.

- Like før datteren min ble født i fjor, tok jeg svært mange bilder. Jeg liker å ta både landskapsbilder, portrett, makro og gatebilder. Noen av mine favorittmotiv i Trondheim er Nidelva, bryggerekka, bruer og Nidarosdomen, forteller Nasuti.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Blir overrasket

Google +-kontoen til Nasuti er bildene hans sett over 98 millioner ganger. På nettsiden 500px.com er det nesten én million sidevisninger på bildene til den ivrige fotografen.

- Jeg tar fortsatt en god del bilder selv om jeg har mindre tid til det enn før. Jeg er veldig glad i å jakte på solnedganger og soloppganger. Jeg er glad i farger og lange eksponeringer sier han.

Han opplever at mange blir overrasket over å få vite hvor bildene er tatt. Mange forventer at bildene er fra mer eksotiske steder enn Bymarka og Trøndelag.

- Jeg har blant annet et bilde fra Baklidammen, men jeg har hørt folk si at de ikke skjønner at det kan være tatt der. De blir litt sjokkerte over hva slags bilder det er mulig å få til, sier han.

- Glad i farger

Han forteller at han har et litt mer kunstnerisk uttrykk på bildene sine, og han opplyser at han forsterker fargene som finnes i bildet.

- Noen klager på at jeg bruker for mye farger, men jeg vet også at noen synes de er veldig fine. Jeg tror folk blir stolte av byen sin, sier Nasuti.

Og bildene hans går hele verden rundt. De blir delt av reisejournalister og bloggere.

- De fleste av mine følgere er ikke fra Norge. Jeg får tilbakemeldinger fra mine utenlandske følgere, og de sier at de blir fascinert av naturen her. Mange vil faktisk reise til Trondheim etter å ha sett bildegalleriene mine, forteller Nasuti.

Adressa.no har skrevet om flere fotografer som har suksess på sosiale medier. Har du tips om andre fotografer? Send tips til webred@adresseavisen.no.

LES OGSå: Se nordlyset danse over Trondheimsfjorden

Lidenskapelig fotograf: Aziz Nasuti tar med kameraet sitt overalt. Foto: HAGHISH FARDZADEH