Den kraftige sprengladningen ble fyrt av i Strindheimkrysset ved 18-tida torsdag kveld.

- Store steiner og svart støv fløy gjennom lufta. En av steinene traff bilen vår i taket og etterlot seg en bulk, sier et vitne til adressa.no.

Hun hadde bilen parkert i Rønningsbakken, ikke langt unna selve sprengningsstedet.

Svart støv og steiner

- Den burde nok ha vært parkert lengre unna. Nå ligger det svart støv på flere biler i gata her, og steiner med en diameter på cirka åtte centimeter, sier kvinnen, som ikke ønsker å stå frem med navn.

Hun påpeker at nabolaget har vært godt informert fra Statens vegvesen om sprengingsarbeidet på forhånd.

- Jeg tror dette rett og slett var et uhell. Nå skal vi skrive skademelding, så alt vil nok ordne seg, sier hun.

- Skal ikke skje

Prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen, sier årsaken til steinspruten var at tildekkingen ikke var god nok da salven gikk.

- Det skal ikke sprute stein, og vi vil nå gjennomgå rutinene våre for at dette ikke skal skje igjen. Vi hadde stort fokus på at personer ikke skulle bli truffet, og vi hadde 20 mann til å passe på at ingen kom seg inn i området. Men det skal selvfølgelig heller ikke oppstå materielle skader, sier han.

Johnsen har blitt informert om at tre biler fikk materielle skader etter steinspruten, hvorav én bil fra Statens vegvesen. Adressa.no kunne selv observere at minst to biler på parkeringsplassen ved KBS-senteret var truffet.

Salven som ble avfyrt torsdag kveld var den siste salven som skal fyres av uten tunneltak i forbindelse med prosjektet E6 Trondheim-Stjørdal.

Politiet sent varslet

Operasjonsleder Bård Jacobsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at de fikk melding om sprengningsuhellet to timer etter at det skjedde. Da var det en representant fra Skanska som tok kontakt.

- Hva synes du om at det tok så lang tid før dere fikk vite om dette?

- Vi bør varsles så snart som mulig om slikt, sier Jacobsen.

Om politiet kommer til å følge opp uhellet er torsdag kveld uklart.

Vegtrafikksentralen opplyser at veien var stengt i noen minutter etter at ladningen ble fyrt av, men at den ble åpnet etter få minutter.

Foto: TERJE VISNES
Denne bilen fra Statens vegvesen ble truffet av en stin i frontruta. Foto: TERJE VISNES
Store steiner fløy gjennom lufta etter sprengningen. Foto: TERJE VISNES
Det var under arbeid med den nye Strindheimtunnelen at noe gikk galt torsdag kveld. Foto: TERJE VISNES
Prosjektleder i Statens vegvesen, Harald Inge Johnsen, vil gjennomgå rutinene etter sprengningsulykken torsdag. Foto: IVAR MØLSKNES