Politiet fikk klokka 03.44 melding om en mann fra Trondheim som trolig var knivstukket i området rundt Heimdal stasjon. Tre kvarter senere kom det en annen mann i samme alder til St. Olavs Hospital med knivskader.

- Vi fikk beskjed om at det hadde kommet inn to personer til St. Olavs Hospital med knivskader. Det viser seg at det har vært en knivepisode på Heimdal, sier Terje Øfsti, krimvaktleder ved Sentrum politistasjon.

Mennene får behandling ved sykehuset, men det skal ikke være alvorlige skader. Ifølge en pressemelding fra St. Olavs Hospital klokka 12.30 er en mann på cirka 30 år operert, og skadene er beskrevet som «moderate». Den andre mannen, også han på cirka 30 år, har har skader i ansiktet og er beskrevet som lettere skadd.

Væpnet aksjon

I ti-tiden lørdag morgen gjennomførte politiet en pågripelse av en mann i 40-årene på en privat adresse på Heimdal. Han har nå status som siktet.

- Vi gjennomførte en vellykket politiaksjon, og valgte å bevæpne oss siden det var brukt et stikkvåpen tidligere, sier Berglund.

- Han hadde ikke våpen på seg da han ble pågrepet, sier Anlaug Oseid, innsatsleder for politiet til adressa.nos reporter på stedet.

Ifølge Øfsti hadde mannen skader som måtte behandles ved St. Olavs Hospital.

Oppgjør ved Heimdal stasjon

Lørdag morgen var etterforskere fra politiet på plass utenfor Stjernegrillen i Heimdalsvegen.

- Politiet har drevet etterforskning og gjort tekniske undersøkelser på det vi tror er åstedet på Heimdal, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Krimvaktleder Øfsti sier at det foreligger opplysninger som tyder på et oppgjør ved Heimdal stasjon, men hva som er bakgrunnen er for tidlig å si noe om.

- De involverte er kjenninger av politiet. Vi vil gjøre flere avhør i løpet av dagen. Det er ingen vitner som har meldt seg, men vi har flere personer på blokka som vi ønsker å snakke med, sier han.

Jakter på våpen

Politiet undersøkte huset på jakt etter et potensielt våpen.

- I løpet av dagen vil det bli foretatt flere tekniske undersøkelser og avhør, sier Berglund.

- Er det funnet noe våpen?

- Kriminalteknikerne har sikret gjenstander fra boligen som vil bli undersøkt. Jeg har ikke oversikt over hvilke gjenstander som er tatt med, sier Øfsti.

Væpnet politi pågrep mannen på en privatadresse i Heimdal sentrum tidlig lørdag morgen. Foto: ØYSTEIN JOREM
To personer er brakt til St. Olavs hospital etter at det skal ha blitt brukt kniv i en episode mellom flere personer natt til lørdag. Foto: MADS SAURSTRØ
Foto: MADS SAURSTRØ
Politets etterforskere på plass utenfor Stjernegrillen i Heimdal sentrum der to personer skal ha blitt skadd som følge av knivstikking natt til lørdag. Foto: MADS SAURSTRØ