- Det tar på å drive valgkamp, når en i tillegg skal være helt om natta, sier Sivert Bjørnstad når adressa.no får kontakt mellom alle intervjuene tirsdag.

Slitsomt å være helt

Frp sprettet flere sjampisflasker under valgvaken på Three Lions i Trondheim i natt, og ifølge 22-åringen varte festen ut i de små timer. Da han våknet til ny dag, var han ikke helt sikker på om han hadde beholdt plassen gjennom feiringen.

- 99,9 prosent av stemmene er talt opp, men jeg venter fortsatt på den endelige bekreftelsen.

Sporty kar

Sivert Bjørnstad fyller snart 23 år, han er Lade-gutt og studerer økonomi på BI. Han har allsidige interesser, og har spilt fotball, drevet med svømming og friidrett, og spilt klarinett i åtte år i Lade skoles muskkorps.

- Jeg har også spilt litt teater, og blant annet vært med i Korsvikaspelet.

Vokst opp med diskusjoner

Den unge Frp-eren kommer fra en samfunnsengasjert familie, der det til tider har vært høy temperatur rundt spisebordet.

- Både søsken, foreldre og besteforeldre liker å diskutere, så vi har hatt noen runder og også litt krangling. Men meningsbrytninger og engasjement er positivt, og for meg har det vært viktig og nyttig, sier han.

- Viktig med unge på tinget

Han kommer til å bli yngst på Stortinget, men er ikke redd for at det skal påvirke hans jobbhverdag mer enn andres.

- Jeg må, som alle andre, vise at jeg er mann for jobben. Så tror jeg at det er viktig og riktig at det også er unge på Stortinget, som vet hvor skoen trykker i sin aldergruppe.

Sivert Bjørnstad mener det er viktig med arbeidserfaring og ikke bare skolegang. Selv har han gått i skole hos sin far, som driver et firma i eiendomsbransjen.

- Jeg har lært å brette opp ermene og har feid en del gater, for å si det sånn. Men nå skal jeg først å fremst være kontaktpunktet for ungdom inn til partiet.

Hjertesaken

Fra 1. oktober skal han være på plass i Oslo, men bortsett fra dette og at han skal delta på fest med gamle og nye Frp-ere i stortingsgruppa, vet han ikke så mye om fortsettelsen.

- Jeg må orientere meg litt, men vet at jeg blir boende i Trondheim og skal være ukependler framover.

Bjørnstads hjertesak er kunnskapssamfunnet, skole og utdanning.

- Jeg håper at jeg havner i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.