Helt siden politiet fredag kveld fikk melding om at ei 11 år gammel jente ble befølt i Pirbadet har etterforskere jobbet med saken. Søndag er det gjennomført flere avhør, og politiet har også sikret seg overvåkningsmateriale fra badeanlegget.

Det opplyser krimvaktleder Are Løw-Owesen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Har pratet med flere vitner

På grunn av tekniske problemer slet politiet med å sikre seg overvåkningsvideo. Disse problemene ble løst søndag, og materialet er nå sikret.

- Vi har også tatt ytterligere vitneavhør og gjort en del andre undersøkelser som vi håper tar oss nærmere gjerningsmannen, sier Løw-Owesen.

Politiet har tidligere etterlyst tips fra publikum, og ifølge krimvaktlederen har man pratet med flere som var i Pirbadet i det aktuelle tidsrommet. Flere av disse skal ha blitt oppmerksomme på mannen etter at jentene varslet i fra.

- Det gjenstår en del undersøkelser og avhør i saken. På grunn av de tekniske problemene med overvåkningsvideo har det tatt litt lengre tid enn vanlig. Det at det er helg har også ført til noen utfordringer knyttet til å sikre elektroniske spor, forklarer Løw-Owesen.

Tror mannen blir funnet

Han har imidlertid god tro på at politiet vil klare å få tak i mannen, som etter beskrivelser skal være i 50-60-årene.

Det var totalt fire jenter som var i Pirbadet som følte seg forfulgt av mannen.

- Det var en av foreldrene til en av de fire jentene som henvendte seg til politiet etter at datteren hadde varslet om hendelsen. Jentene tok også selv initiativ til å varsle vaktene inne i Pirbadet. Dette ble raskt oppfattet av den mistenkte, som forsvant ut av lokalet før noen rakk å reagere, sa operasjonsleder Wiktor Pedersen til adressa.no etter at saken ble kjent.