– Vi begjærer fengsling i ytterligere to uker. Grunnlaget er det samme – bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Mette Kollstrøm.

51-åringen er siktet for bevisforspillelse i forbindelse med drapssaken. Hva samboeren konkret skal ha gjort vil ikke Kollstrøm gå ut med.

Frykter bevisforspillelse

– Hva er årsaken til at dere ønsker å fengsle mannen på nytt?

– Vi ønsker å få avklart hans medvirkning i forhold til bevisforspillelsen, sier Kollstrøm.

Fengslingsperioden på to uker går ut på fredag. 51-åringen fremstilles imidlertid en dag før, på grunn av at Vibeche skal begraves på Røros fredag.

Begravelse fredag

Politiadvokaten opplyser at de fremskynder fengslingsmøtet slik at 51-åringen skal kunne delta i begravelsen om han ønsker det. Blir mannen refengslet av Sør-Trøndelag tingrett, vil politiet eventuelt følge med ham til Røros.

– Det blir vår oppgave å følge opp de eventuelle restriksjonene hvis han blir fengslet i en ny periode, sier Kollstrøm.

Ifølge 51-åringens forsvarer, Torfinn Svanem, så motsetter han seg ny fengsling.

– Han vil begjære seg løslatt fordi han mener han er uskyldig. Det er uansett ingen fare for at han skal forspille noen bevis i saken.

Deltar ikke i begravelsen

Samboeren kommer derimot ikke til å delta i begravelsen, selv om han kan få muligheten til det.

– Dette er i forståelse med familien, og ut ifra sin egen situasjon nå, så ønsker han ikke å delta, sier Svanem.

Det drapssiktede samboerparet (34 og 47) ble fengslet i fire uker. Fredag går isolasjonsperioden på to uker ut. Også denne perioden vil politiet forlenge – Isolasjonsperioden vil bli begjært forlenget for begge begrunnet i bevisforspillelsesfaren, sier Kollstrøm.

Christian Wiig som forsvarer den drapssiktede mannen (47), har følgende kommentar til politiets ønske om en ny toukersperiode med isolasjon for klienten:

– Jeg har opplyst klienten min om at han må påregne forlengelse av isolasjonen når han benytter seg av sin rett til ikke å forklare seg i saken, sier WIig.