Lina Thronæs (4) får hjelp av brannkonstabel Joakim Andresen for å komme seg ut av det brennende huset. Storesøster Leia Thronæs (8) tar bilde av seansen. Foto: Christine Schefte

Nissekorps, ansiktsmalte unger, sjokoladeverksted og et hus i «flammer» fylte tunet på Ringve Museum søndag. Tradisjon tro ble familiedagen Julesøndag arrangert, og som vanlig bidro brannmannskap fra Trøndelag brann- og redningstjeneste med sitt for å skape julestemning.

- Vi er glade i å vise oss fram, vet du, sier stedfortredende utrykningsleder Sverre Hogstad.

Les også: Bjørnis kom til unnsetning da Michelle satte fast hånda

Travel tid i møte

Han forteller at de statistisk sett nå går en travel tid i møte når det gjelder brannutrykninger.

- Førjulstida er preget av stress, mas og kjas, og da er det fort gjort å glemme mat i ovnen eller å slukke et stearinlys. Derfor er dette en fin anledning til å treffe folk, og snakke om utfordringene vi har i adventstida. Men først og fremst er det en familiedag, sier Hogstad.

For anledningen er det blitt satt opp et lite trehus som står i «flammer», som ungene kan hoppe gjennom. Slik lærer de at de må komme seg ut av huset i tilfelle brann.

Les også: Bjørnis går nye veier for å lære barna om brannsikkerhet

- Det de spør mest om er hva vi bruker de forskjellige verktøyene til, og så er hjelmene og bilene veldig populære. De voksne er forresten like interesserte, ler Hogstad.

Brannmannskapet hadde med seg to biler for anledningen, og til stor glede for barna – og de voksne – er brannstigen løftet til himmels.

Etterforsker fortsatt brannen

Det er lite minner om kaoset som rådet den 3. august i år da det brøt ut brann på Ringve Museum. Hovedbygningen ble hardt skadet i brannen. Ansatte ved museet og brannmannskaper fikk reddet ut både musikkinstrumenter og andre gjenstander. Men to verdifulle instrumenter gikk tapt, og hele 200 instrumenter fikk brann- og/eller vannskader. En propanbrenner som ble benyttet kort tid forut brannen skal ha forårsaket antenningen av bygningen.

Les også: Ingen er siktet etter brannen på museet

Etterforskningen etter brannen pågår fortsatt. Det bekrefter politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon overfor Adresseavisen søndag, uten å kunne si nøyaktig hva som gjenstår i etterforskningen.

Isak Bjørgan Ebbesen (4) hopper gjennom flammene og ut av huset. Foto: Christine Schefte
Stedfortredende utrykningsleder Sverre Hogstad forteller at brannvesenet nå går en travel tid i møte. Foto: Christine Schefte