Fredag forrige uke skrev Adresseavisen om at Trondheim kommune vurderer stenging av en barnehage på Heimdal etter gjentatte bekymringsmeldinger. Kommunen planla da å presentere sin endelige avgjørelse for foreldrene og barnehagen tirsdag kveld under et foreldremøte kl 18.00. Mandag fikk foreldre med barn i barnehagen en invitasjon til foreldremøtet som opplyste om at beslutningen nå er utsatt.

Kommunen var i barnehagen og observerte tre dager forrige uke som en del av en lengre tilsynsprosess. På torsdag sendte fagenheten i kommunen en skriftlig forespørsel der de listet opp en rekke hendelser som har skjedd i barnehagen, og ba om dokumentasjon på hvordan barnehagen har håndtert disse. Mandag svarte barnehageledelsen at de vil svare på punktene i løpet av denne uken.

- De må ha mulighet for kontradiksjon, og de informerte oss i går at de ønsker å komme med et tilsvar. Vi vil bruke svaret som kommer i kombinasjon med funnene fra observasjonen og tilsynet generelt, til å vurdere hvilke virkemidler kommunen skal ta i bruk, sier Ros-Mari Berre, leder for Fagenhet for oppvekst og utdanning i Trondheim kommune.

Ros-Mari Berre, leder for fagenheten for oppvekst og utdanning i Trondheim kommune. Foto: Kim Nygård

Usikkert tidsperspektiv

Ifølge kommunen vil videre saksbehandlingstid avhenge av hva som kommer inn fra barnehagen denne uken, men regner med at det uansett vil skje innen ferieavviklingen i sommer. Selv om beslutningen er utsatt, vil kommunens planlagte foreldremøte tirsdag kveld fortsatt avholdes for å orientere foreldrene om tilsynsprosessen og svare på spørsmål.

- Når vi tar en endelig beslutning er nok noe foreldrene nå lurer på. Vi tilstreber å holde dem så godt informert som mulig i hele prosessen, sier Berre.