Torsdag kveld dro han opp sin største laks i Nidelva, på 13,2 kilo. Neste dag dro han opp en ny laks på 8,6 kilo. To dager etterpå, på mandag, dro han opp en på ni kilo.

- Det er vel ikke helt vanlig, nei. Først og fremst var jeg veldig fornøyd. Nå har jeg satt personlig rekord, sier Stegavik.

Fra før er den største laksen Stegavik har dratt opp på ni kilo. Den tok han i fjor. Stegavik bruker å fiske litt overalt i Nidelva, det er stort sett der han holder seg. De siste dagene har han vært ved Leirfossen og Nydalsdammen. I år synes han det har vært bra med laks i elva, og det var god stemning da han dro opp laksene. Målet han hadde satt seg i år var å dra opp en på ti kilo. Det klarte han.

- Den på 13 kilo var mest spesiell. Det er ikke hver dag du får en fisk på over ti kilo, det hører til sjeldenhetene. Det skal litt til før jeg slår den rekorden nå, sier han.

- Ikke forventet

Han sitter som leder i fiskeutvalget i Trondheim jeger- og fiskerforening, og der er de en gjeng som bruker å fiske sammen. 36-åringen sier at av gjengen er det kun han som har fått en slik type fangst denne sesongen.

- Vennene mine trodde egentlig ikke det var sant når jeg tok opp den tredje der. Det var ikke helt forventet, så de var godt fornøyd.

Stegavik har fisket hele livet, men laksefiske startet han med for rundt sju år siden. Av lakseutstyr eier han fire stenger og tre-fire forskjellige sneller, i tillegg til mye annet utstyr. Noe som ifølge samboeren er en del.

- Hun jeg bor sammen med sier jeg har altfor mye utstyr, ler Stegavik.

Julegaven sikret

36-åringen sier han brukte rundt 20 minutter på å ta opp den største, og den var på cirka 1,10 meter. De to andre lå på rundt en meter, og de brukte han fra 10–15 minutter på å dra opp. Planen nå er å sende de til røyking, så skal det bli røykelaks i julegave til familien.

- Nå er julegaven sikret. Jeg skal også ha noe selv, men jeg gir bort til familien til jul. De forventer å få det når de ser jeg får fisk, sier han.

Etter at Stegavik hadde dratt opp fiskene, ble et noen snap til alle på listen. Han sier selv at det ikke står på dyktigheten at han fikk denne fangsten, han tror det handler om å klaffe riktig.

- Du må være der når fisken er på hugget. Men som jeg sier, skal du få fisk må du fiske. Det nytter ikke å sitte med kaffekoppen ved elva.