Trondheim kommune har startet arbeidet med å bygge Johan Tillers vei i ny trase mellom Industriveien og Heimdalsvegen. Veien skal etter planen åpne neste høst, og vil gi mindre trafikk gjennom Heimdal sentrum.

Etterlengtet

- Folk i området har ventet flere tiår på denne veien. Når den åpner neste høst, vil den gi åpne for videre byutvikling i området, sier Åse Karen Søreng, prosjektleder i Trondheim kommune.

Om lag 5000 kjøretøy vil daglig benytte den nye snarveien, i stedet for å kjøre gjennom Heimdal sentrum.

Les også: Heimdal og Tiller får ny snarvei

Dette blir Trondheims bredeste krysningspunkt av jernbanen. Foto: ILLUTSTRASJON: MULTICONSULT ASA/TRONDHEIM KOMMUNE

Dyr vei

227 millioner går med til prosjektet som omfatter 400 meter vei, ny rundkjøring og en 28 meter lang betongkulvert under jernbanen. I tillegg etableres to nye bussholdeplasser og syv boliger får støyskjerming.

- Den store kostnaden her er betongkulverten og omlegging av jernbanesporet.

I tillegg er kommer utgifter til innløsing av berørte eiendommer. Totalt åtte bygg må rives for å gi plass til veien, deriblant et bilverksted og et mc-klubbhus, sier Søreng.

Les også: Så fort har du aldri sett 600 tonn flytte seg

Arbeidet med å legge om sporet og rive bygg har startet. Foto: TERJE SVAAN

Mye forarbeid

Veidekke Entreprenør AS, som er entreprenør, har nettopp startet arbeid med prosjektet. Frem til september vil det pågå arbeid med å bygge 1200 meter midlertidig jernbanespor. Først når tog- traseen er lagt om kan jobben med betongkulverten starte. Smedbrua, som i dag er åpen for biltrafikk fra Industriveien til Heimdalsvegen, vil bli gjort om til gang- og sykkelbru når nyveien står ferdig.

Smedbrua Denne stenges for biltrafikk neste høst Foto: TERJE SVAAN

Les også: Nå blir det enveiskjøring på «Fleksnesbrua»